6月9日點解我要出黎遊行

233 回覆
2077 Like 42 Dislike
係中二D但係幾認同
到時見
我覺得依刻最重要係有人關心依件事
唔使你每分每秒都睇依單嘢嘅新聞
但起碼肯付出少少時間去了解依條法例會帶嚟嘅後果 同埋依家到底發生緊咩事

你可以繼續做你嘅嘢 約朋友出街 去玩
因為一個人無可能24小時都要關心時事

但真係好想香港人 如果真係覺得自己係香港人嘅話
請俾少少心機、時間去了解依家事件去向
了解完之後再揀出唔出嚟遊行都唔遲
兒登仔6月9記住去啦 唔好唔去 我就為屋企涼冷氣屌女等條例通過 兒登反咩紅咩 通過唔到我飛去天安門全裸嗌習近平食狗屎一萬次
我覺得會冷處理,跟手係立會過左佢。
反正香港人唔會亂,搵班老野鬼打鬼分化力量。
唔升級行動,中共唔打唔拉最實際。

樓主立心係好,呢番說話感動到既人其實妳講唔講都會出,不如妳諗下點樣說服班有既得利益既人1齊出黎好過。

我又唔可以叫人以身犯險,但係有時武力爭取民主 比和理非 更得國際關注。
唔可以刪post既地方真係唔可以講太多架有時
32後2525先算啦
支持
怒漢推post
其實有奇怪過點解whatsapp或者Facebook 哩d平台無乜人出post提下身邊朋友行出嚟,有無巴絲打可以設計下簡單易明嘅宣傳poster等大家share下鼓勵下親朋戚友去遊行?

利申:從未參與過遊行,但今次真係覺得好不安,覺得再唔企出嚟我地個家會玩完,好想鼓勵下朋友都一齊參與哩件事,特別近排考慮緊生唔生小朋友,真係唔想下一代要喺一個愈嚟愈差嘅環境生活
我們都知道狗閪政府都會過, 但我們都企出來!
因為我們都是香港人, 我們愛香港。
Push
屌你老母第一版d五毛多撚到,總之今次老撚都要出來行
每次有顆心諗住為香港,再回頭望望雨革件事秋後算賬咗幾多人,再望下得到外國關注既旺角事件又有幾多人入罪,已經對香港同政府心灰意冷。

如果只係出黎好次上次428咁純遊行同開嘉年華,我個心真係累了。
要返工 不了
可能真係最後一次遊行
以後一遊行就搭你上大陸
多謝咁多位三毛推post
睇到你最尾嗰句好想喊
細個覺得香港好特別,好美好
越大就越發現香港嘅醜陋
到而家好討厭香港嘅政府

好想守護自己嘅屋企
同時亦都好想叫所有人一齊守護家園
我真係好愛香港,好想留住呢個地方。
睇到一半頂唔順 好撚中二
殘酷既事實係個班住半山、九龍塘、凱旋門、淺水灣、清水灣 etc. (有哂外國護照) 既人 個日只會繼續去中環飲飲食食做瑜珈
平民個批大部份去緊排喜茶行街睇endgame食飯打手機game
去同你身水身汗遊行既人只係少數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞