6月9日點解我要出黎遊行

233 回覆
2077 Like 42 Dislike
已準備土製炸彈
We're not done
打完出黎有冇打冷震
無,我都女朋友都會咁講,當你對人或物愛到一個點就唔會覺肉麻
你同飲喜茶班撚屌有咩分別
去遊行打卡
自我感覺良好
出去行幾粒鐘就搏盡無悔

假膠黎,佢坐冷氣房叫人去行
唔撚行 香港人垃撚圾 上次雨/魚 正正就係睇到曬果種自撚私態度 依家寧願攬撚住死好撚個 最後變到廣州咁 比啲外省佬食住 到你啲很錢or 中產走唔撚到班 比人玩鳩謝好過
https://youtu.be/qu_FSptjRic
咁熱血聽返首歌先
我無改變局面嘅能力,但會好好享受我認識嘅香港: 有遊行自由
已準備土製炸彈

準備定被割蓆
其實你唔需要理佢,無論咩年代都總係有依種人,佢地已經麻木哂成條行屍走肉咁,當有著數就跳出黎,冇著數就縮入老母個閪度,發生不公義既事有人反對唔支持不單止,仲要落井下石,可憐香港最多就係依種人
佔中時期,我反而睇到好多香港人無私嘅一面
We're not done
打完出黎有冇打冷震
無,我都女朋友都會咁講,當你對人或物愛到一個點就唔會覺肉麻
你同飲喜茶班撚屌有咩分別
去遊行打卡
自我感覺良好
出去行幾粒鐘就搏盡無悔
我無改變局面嘅能力,但會好好享受我認識嘅香港: 有遊行自由

永續遊行萬歲
算吧啦 收皮啦
又係一個拎完光環打完卡就拍拍屎忽走左去既撚屌

真係唔會再睇好香港人
哈,行果一日就守護香港
面都唔紅
無錯,我係佔中後都無出過黎,但我希望今次可以盡全力宣傳,令更多人關注

啱嘅,第一次應該有火嘅

試多幾次啦,努力喎
每個人背景都唔同,醒覺嘅時間都有參差,希望你早日醒覺,咪再做假膠
其實你唔需要理佢,無論咩年代都總係有依種人,佢地已經麻木哂成條行屍走肉咁,當有著數就跳出黎,冇著數就縮入老母個閪度,發生不公義既事有人反對唔支持不單止,仲要落井下石,可憐香港最多就係依種人

咁快現形?

佔中果陣你又點講呢班人架?
收皮啦
拎住加拿大護照
到2047咪又係移民
渣外國護照做逃生門難聽過粗口
無錯,係我眼中遊行對件事唔會有咩特破性進展。

但係,我一諗起中共名單上嘅政治犯,尤其尚在獄中嘅天琦,眾多為港付出心血、青春嘅英雄將會被引渡返中國,我就忍唔住喊左出黎。佢地每一個都係一班活生生嘅人,甚至極其平凡。如果當初,佢地選擇用政治冷感做借口,可能依家仲同好朋友、好兄弟食緊放題,打緊機,歎緊冷氣。

但係,香港人嘅不聞不問,害死左一班愛港心切嘅英雄。

無錯,我都係當中之一,膽小怕事,遊行都唔出多次嘅垃圾。

但係,今次我唔再匿埋,唔再畏縮,唔再自私,我會叫埋身邊朋友,家人出黎,守護香港。

可能今次真係無彎轉,可能香港已經係棄子,可能遊行會被鎮壓,可能我會被捕,但今次我真係挺起胸膛,行完香港最後一次遊行。

無論結果係點,我都想話俾所有為香港努力過嘅英雄聽: 你地嘅努力無白費,起碼喚醒左一部分人

無錯,呢次遊行可能扭轉唔到香港嘅厄運,但我想係最後呢次遊行,我想會一會所有仲在乎香港嘅所有兄弟姊妹,一齊走過香港最重要嘅時刻

We are not alone

可能我嘅文筆唔好,但我想用我呢刻最真摯嘅耐心打完呢篇文

多謝香港帶比我嘅一切
唔撚行 香港人垃撚圾 上次雨/魚 正正就係睇到曬果種自撚私態度 依家寧願攬撚住死好撚個 最後變到廣州咁 比啲外省佬食住 到你啲很錢or 中產走唔撚到班 比人玩鳩謝好過
佔中時期,我反而睇到好多香港人無私嘅一面

跟劇本啦仆街,又話第一次?
人生仲好有意義,無論哂時間係3毛身上
你做左你覺得正確既事咪得囉。
人生仲好有意義,無論哂時間係3毛身上

得一本加拿大護照就以為人上人

應該都幾多貨走唔切
唔好扮清高啦,你係重要時刻用呢個做藉口退縮仲令人噁心
共勉之
逃犯條例通過會好大獲,不得不去
支持
G持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞