6月9日點解我要出黎遊行

233 回覆
2077 Like 42 Dislike
無錯,係我眼中遊行對件事唔會有咩特破性進展。

但係,我一諗起中共名單上嘅政治犯,尤其尚在獄中嘅天琦,眾多為港付出心血、青春嘅英雄將會被引渡返中國,我就忍唔住喊左出黎。佢地每一個都係一班活生生嘅人,甚至極其平凡。如果當初,佢地選擇用政治冷感做借口,可能依家仲同好朋友、好兄弟食緊放題,打緊機,歎緊冷氣。

但係,香港人嘅不聞不問,害死左一班愛港心切嘅英雄。

無錯,我都係當中之一,膽小怕事,遊行都唔出多次嘅垃圾。

但係,今次我唔再匿埋,唔再畏縮,唔再自私,我會叫埋身邊朋友,家人出黎,守護香港。

可能今次真係無彎轉,可能香港已經係棄子,可能遊行會被鎮壓,可能我會被捕,但今次我真係挺起胸膛,行完香港最後一次遊行。

無論結果係點,我都想話俾所有為香港努力過嘅英雄聽: 你地嘅努力無白費,起碼喚醒左一部分人

無錯,呢次遊行可能扭轉唔到香港嘅厄運,但我想係最後呢次遊行,我想會一會所有仲在乎香港嘅所有兄弟姊妹,一齊走過香港最重要嘅時刻

We are not alone

可能我嘅文筆唔好,但我想用我呢刻最真摯嘅耐心打完呢篇文

多謝香港帶比我嘅一切
支持
雖然你篇文睇到令我有啲打冷震
太肉麻?
唔知道將來嘅歷史會點評價依一年呢
哈,行果一日就守護香港
面都唔紅
希望大家可以叫身邊朋友出黎支持,就算唔出現都好,不妨係各大媒體平台share 下相關報導
無錯,係我眼中遊行對件事唔會有咩特破性進展。

但係,我一諗起中共名單上嘅政治犯,尤其尚在獄中嘅天琦,眾多為港付出心血、青春嘅英雄將會被引渡返中國,我就忍唔住喊左出黎。佢地每一個都係一班活生生嘅人,甚至極其平凡。如果當初,佢地選擇用政治冷感做借口,可能依家仲同好朋友、好兄弟食緊放題,打緊機,歎緊冷氣。

但係,香港人嘅不聞不問,害死左一班愛港心切嘅英雄。

無錯,我都係當中之一,膽小怕事,遊行都唔出多次嘅垃圾。

但係,今次我唔再匿埋,唔再畏縮,唔再自私,我會叫埋身邊朋友,家人出黎,守護香港。

可能今次真係無彎轉,可能香港已經係棄子,可能遊行會被鎮壓,可能我會被捕,但今次我真係挺起胸膛,行完香港最後一次遊行。

無論結果係點,我都想話俾所有為香港努力過嘅英雄聽: 你地嘅努力無白費,起碼喚醒左一部分人

無錯,呢次遊行可能扭轉唔到香港嘅厄運,但我想係最後呢次遊行我想會一會所有仲在乎香港嘅所有兄弟姊妹,一齊走過香港最重要嘅時刻

We are not alone

可能我嘅文筆唔好,但我想用我呢刻最真摯嘅耐心打完呢篇文

多謝香港帶比我嘅一切

邏輯錯誤
今次贏,以後個個月都有得你行喎
唔通你想今次輸???
無錯,我係佔中後都無出過黎,但我希望今次可以盡全力宣傳,令更多人關注
哈,行果一日就守護香港
面都唔紅
無錯,我係佔中後都無出過黎,但我希望今次可以盡全力宣傳,令更多人關注

啱嘅,第一次應該有火嘅

試多幾次啦,努力喎
每個人背景都唔同,醒覺嘅時間都有參差,希望你早日醒覺,咪再做假膠
有bno可以移民去德國
怕乜鳩
我有加國護照又如何?香港係自己地方
唔想佢有一日,被世界遺棄,做中國嘅一個市
哈,行果一日就守護香港
面都唔紅

啱嘅,第一次應該有火嘅

試多幾次啦,努力喎
每個人背景都唔同,醒覺嘅時間都有參差,希望你早日醒覺,咪再做假膠

假膠?
邊個膠都未知,行完寫個感受出嚟睇下囉
有bno可以移民去德國
怕乜鳩

但香港根本係中國嘅城市
We're not done
打完出黎有冇打冷震
喺你眼中係
2047咪又係香港市
逃犯條例唔過又點
有bno可以移民去德國
怕乜鳩

但香港根本係中國嘅城市
喺你眼中係

嘩你真係無留意時事好耐
無,我都女朋友都會咁講,當你對人或物愛到一個點就唔會覺肉麻
關關難過關關過
你開心就好
你同飲喜茶班撚屌有咩分別
去遊行打卡
自我感覺良好
出去行幾粒鐘就搏盡無悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞