6月9日點解我要出黎遊行

233 回覆
2077 Like 42 Dislike
罷工 罷課又唔敢
唔交稅又唔敢
你都係靠念力/個天幫你啦
點解要斑窮人幫班有錢佬爭取咁多野 睇住佢地流亡 仲好 大不了大家做二等公民 反正香港窮人在港只能生存不是生活
依家香港嘅窮人仲可以活得有尊嚴,想批評政府就批評,過左條例之後,你估你可以置身事外?
都真係唔關事我既 因為大部分香港人都係咁既心態由要你自己去同人講呢一刻開始就輸左
因為自己地方發生既事 佢地都唔知咩黎 仲要人去解釋? 咁仲講咩勇武啊 去遊行爭取啲咩?真係唔好笑死人啦
成日話人地其他地方點好點好 不如多啲留意下自己地方發生咩事好過
香港是我家
窮人都冇曬嘢可以輸啦 你仲想佢地幫你爭取啲咩?
點解三毛負皮得咁快 電腦程式?
自由,尊嚴,家
仲有樓主學識尊重人啦
一句唔岩就鬧人
我係香港人 唔係大陸人囉
樓主分化香港人
仲想叫人遊行
唔同意見就大陸仔
仲惡過共產黨
你覺得窮友係香港好有尊嚴? 你係出面打生打死 佢係山頂開住冷氣係睇到 就算比你爭取通過唔到咁又點 佢又係繼續享受 咁公平咩 到不過比香港徹低成為大陸嘅城市 比黑暗真正降臨 到期時大家就跟本冇別 做共產黨隻走狗好過啦
首先,我無叫人遊行,篇文講自己感受
其次,我叫你大陸仔係因為你對條例置身事外
起碼依家香港仲叫有法律,共狗呢?
無錯,係我眼中遊行對件事唔會有咩特破性進展。

但係,我一諗起中共名單上嘅政治犯,尤其尚在獄中嘅天琦,眾多為港付出心血、青春嘅英雄將會被引渡返中國,我就忍唔住喊左出黎。佢地每一個都係一班活生生嘅人,甚至極其平凡。如果當初,佢地選擇用政治冷感做借口,可能依家仲同好朋友、好兄弟食緊放題,打緊機,歎緊冷氣。

但係,香港人嘅不聞不問,害死左一班愛港心切嘅英雄。

無錯,我都係當中之一,膽小怕事,遊行都唔出多次嘅垃圾。

但係,今次我唔再匿埋,唔再畏縮,唔再自私,我會叫埋身邊朋友,家人出黎,守護香港。

可能今次真係無彎轉,可能香港已經係棄子,可能遊行會被鎮壓,可能我會被捕,但今次我真係挺起胸膛,行完香港最後一次遊行。

無論結果係點,我都想話俾所有為香港努力過嘅英雄聽: 你地嘅努力無白費,起碼喚醒左一部分人

無錯,呢次遊行可能扭轉唔到香港嘅厄運,但我想係最後呢次遊行我想會一會所有仲在乎香港嘅所有兄弟姊妹,一齊走過香港最重要嘅時刻

We are not alone

可能我嘅文筆唔好,但我想用我呢刻最真摯嘅耐心打完呢篇文

多謝香港帶比我嘅一切

邏輯錯誤
今次贏,以後個個月都有得你行喎
唔通你想今次輸???
遊行示威係為左表達不滿

樓主希望今次係最後一次係希望香港一路變好

市民冇需要再上街示威

利伸 閱讀理解拎U
唔洗理佢,九成九大陸新移民

坳唔贏得返一招

不如用多少少時間了解現會現況啦,香港唔係中國一部份

回歸咗廿年啦
2047咪一鳩樣
天佑香港
靠個天就仆街啦
咁大個人仲咁天真
唔通靠你

靠遊行真係得?
苦行果班笑而不語
遊行=家庭同樂日
仲有呀出撚完去 比班廢老日屌夜屌 不如睇住佢地上大灣區比人呃鳩曬啲錢 臨老過唔世 香港已過左抗爭時機 應該主權歸還果日已經輸左
巴打到底受過咩打擊 咁想同歸於盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞