6月9日點解我要出黎遊行

233 回覆
2077 Like 42 Dislike
行撚完咪一撚樣 曬氣 留係屋企打機先
浪費警力
睇少d動漫啦
中二病到咁 想喊出黎
We're not alone
打完出黎有冇打冷震

歐美加台已出聲反對,樓主冇講錯, we're not alone.
睇完啲留言發現原來政府都幾做得野 調教到一班對遊行充滿無力感而乖乖既乖仔出黎
我都打咗個冷震
唔知點解定係我急尿?

香港人加油!
要訓覺,不了
支持樓主
6月9日見
HONG KONG IS NOT FUCKING CHINA
加油樓主 唔好因為其他人任何原因嘅反對而氣餒
講得好啱!
我陪你行!
就算冇用呀,後人都會記低成歷史一部份,希望下下下一代會識諗啲
推,我都一定會去!

You are not alone
你無改錯名但相信你同你老豆老母都係叫呢個名
咁多位巴打 其實小弟真心覺得遊行除左吸引下外國媒體目光 歐盟或者美國廢up幾句 最後又咪回到原點 香港人和理非嘅「佔中」試過 ;暴力抗爭嘅「旺角騷亂」又試過 ;咁多年嘅「七一遊行」;「六四集會」 最後換黎啲乜?

係香港政府嘅無視 過幾個禮拜 大家就會唔記得曬 做隻港豬打工狗 正正就係依種心態 俾政府利用咗 而香港市民係冇辨法去直接選舉特首 姐係香港基本上係可以話係無「官員問責制」 係形同虛設 特首係唔需要對市民負責 而係對中央負責 根本就係基本法一早已經俾共產黨做曬手腳 我地係等緊2046就被殺嘅豬

各位巴打成日話「垃圾會」 「議員拉布」 大家有冇去了解過香港法律 基本法規定咗立法會議員係不能夠主動去提出動用公幤嘅議案 咁有乜係唔會用到錢㗎 所以啲議員先睇落好似咁無能 其實我覺得佢地都係情非得已 只能夠去「拉布」 希望俾市民睇到件議案嘅不公或者不足 從而俾群眾壓力政府 去收回或修訂草案

最後 我覺得如果今次歐盟係真心出手 會去懲治香港 咁先有啲希望 大家都可以見到 淋病 今次態度幾強硬 想硬推 加上前排又否認每日百五個新移民而導致嘅土地問題 證明咗中央好想快啲肅清香港嘅反對聲音 洗腦香港人

香港愈來愈多「港豬」同「五毛」民主自由嘅聲音只會越細小 唔通要係大陸大叫「平反六四」 然後走返香港 俾大陸當政治犯 先可以證明到「逃犯條例修正案」嘅不公? 香港政府永遠咁無視民意 可能真係要有個「出色嘅演講者」黎帶領群眾 去做革命 推翻依個唔係以人民福祉為重嘅政府?

帶番個頭蓋先 上面係小弟嘅個人建議 希望可以理性討論 而唔係盲插 謝謝各位巴打高抬貴手
大家加油
請求大家一齊走出來
我唔知以後點 但一定話比後代聽呢到曾經係福地 但比一班賣港既狗官搞到鳥煙障氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞