[PC]OSU 集中討論區#4 全球多人音樂節奏遊戲

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
有無清教我連打

我唔識連打果陣直至而家識打少少 總共用咗2年...

結論就係要paly moar 摸清打連打個感覺 同埋連打係輕輕力打就已經ok

我個朋友話 relax and feel the rhythm
但我feel唔到呀
佢睇我玩啲stream practice 話我打一大串嘅連打好多時都move too fast

想del game呀
根本我#70k 都已經係overrated

move too fast = fail read
me fail read everyday
大家用緊咩KEYBOARD???
想換

filco

Razer/Consair/TT esport

認真 filco/leopold

me用緊leopold呀
有無清教我連打

PLAY MORE
--------------------

4.73* 180 BPM
DJ YOSHITAKA feat. Hoshino Kanako - MAX LOVE [insane] by Mythol
https://osu.ppy.sh/b/201075

5.14*,5.47* 180 BPM
Cres - End Time [Another], [eXtra] by Maddy
https://osu.ppy.sh/b/209576

5.30* 180 BPM
DJ YOSHITAKA feat. Hoshino Kanako - MAX LOVE [Another] by Startrick
https://osu.ppy.sh/b/281993

5.37* 200 BPM
bj.HaLo - Ende [Another] by galvenize
https://osu.ppy.sh/b/148716

5.88* 188 BPM
ETIA. - Claiomh Solais [Eternal] by Zare
https://osu.ppy.sh/b/403039
rip 分隔線
有無清教我連打

結論就係要paly moar 摸清打連打個感覺 同埋連打係輕輕力打就已經ok

我個朋友話 relax and feel the rhythm
但我feel唔到呀
佢睇我玩啲stream practice 話我打一大串嘅連打好多時都move too fast

想del game呀

其實唔使特登去feel 打得多就自然明
同埋我覺得你新手練連打唔好打stream practice map 走去打啲較多連打既普通圖 可以更容易掌握個感覺

btw就算唔識連打都可以上到高排名 我地po都有個連打廢都上到幾千名既cck

普通圖大約1x連打一時可以成串300
一時可以成串都50 100
咁我再練下read map啦
read map fail
rip 分隔線

愛惜生命,遠離osu!

btw 70k read乜柒呀
普通咁玩就ok
想換

filco

winkeyless
愛惜生命,遠離osu!

普通咁玩就ok

唔比人地係下一個cookiezi架?
愛惜生命,遠離osu!

普通咁玩就ok

咁撚惡做乜柒姐
搵你地
有無清教我連打

但我feel唔到呀

想del game呀

我都overrated 有無大神解救 依家乜鳩都係咁廢
愛惜生命,遠離osu!

普通咁玩就ok

搞清楚先
70k打到嘅圖 你搵唔搵到邊張算係要read?
費事好似我咁打幾年hard咋
愛惜生命,遠離osu!

普通咁玩就ok

咁撚惡做乜柒姐

惡撚
想換

filco

winkeyless

咩價錢到??呢D牌子
利申一直用緊廢鳩KEYBOARD
愛惜生命,遠離osu!

普通咁玩就ok

搞清楚先

ar7-8難read過ar9-10 認真既
愛惜生命,遠離osu!

普通咁玩就ok

搞清楚先

而家70k係咪仲打緊ar7-8呀
正常打你覺得會係read唔到圖先定有其他問題先
至少我就冇乜read圖問題喇
愛惜生命,遠離osu!

普通咁玩就ok

搞清楚先

EZ DT terminal
愛惜生命,遠離osu!

普通咁玩就ok

搞清楚先

EZ HT terminal
Agger呀 ar7-8 好難打
Read map fail一直都係講緊一有一大串連打就移得快咗
算啦我由easy玩返起
ar9以上既要求係反應唔係讀圖
Lm
聽日GG班台狗
Lm
聽日GG班台狗

等我地打贏隊k70先再GG?佢地

both

both

兩樣野根本就唔係對立
ar高 自然反應要夠快 先可以追倒hit-objects同埋time幾時tap/click
讀圖(我心目中嘅定義)就係理解進階或者奇怪pattern嘅能力
兩者缺一不可
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞