[詳細分析]逃犯條例通過,香港樓市必定崩潰

180 回覆
300 Like 15 Dislike
可以一筆過就有得諗
可唔可以分析下點解而家已經講到逃犯條例一定會通過,但係都仲未有大型走資既情況出現? e.g. 市場仲未見多左好多樓市賣盤, 同埋股市因為貿易戰大跌完之後都好唔太點郁
香港仲有班揸外國護照愛國有錢人 有咩事可以即走 真係衰多兩錢重 最後都係窮人受苦
連登仔又開始 ff
本身已經係全世界最高樓價地方
大跌係好應該
支持收晒班支那貪官奸商皮
好可惜既係,佢地無雙倍印花稅,出貨一定比普通市民快,佢地可以走先,小市民硬食
到時真係大洗牌
不過係有錢佬走曬,紅色資本大量接收香港資產、各行各業都係紅底。

有D 人成日係度講洗牌洗牌, 香港真係爆完後佢地只會更慘,番三和生存算啦
保安局話有三百個逃犯,有無可能連呢三百個人都唔知自己被犯罪?原來上咗收割名單都唔知,所以唔識走。
另外,外商仲觀望緊美國態度同下一步有無更嚴厲針對香港既制裁
香港 自由 法治 安全 經濟全部會失去
lm
供緊樓或者岩岩供完既人最危險
其實我一d都唔驚比人捉去中國受刑或殺害,但最驚係刑場上見唔到班地產佬一齊受刑。
求其話係犯罪所得充公就夠玩了

https://lih.kg/1162221
On 9 , 香港樓只會升, 不會跌
lm
睇住先
行左逃犯條例你唔洗住?
全部賣樓走去租樓?
最終勝利者就係主任級以上嘅公務員
香港幾時變到只問立場,不問理據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞