[詳細分析]逃犯條例通過,香港樓市必定崩潰

180 回覆
300 Like 15 Dislike
g 你老母!?
太多幻想
如果因為咁而跌 香港樓市將會好似東京咁三十年都上唔返呢個高位 因為香港樓市最主要資金就係大陸
想問呢度的人咩立場

本土樓市同本土派成日屌大陸人炒樓
好la,現在又話逃犯條例通過香港樓市恐怕難逃一劫想夾人反修例

呢個咩立場
咁自住供樓既人,豈不是要等跳樓?
高位借咗銀行錢買樓
樓市大跌,層樓唔值錢
就算賣咗層樓都仲差銀行錢,然後公司執笠
無糧出,供唔起樓
銀行又周轉不靈,要call loan
到時真係要跳樓
97試過,03試過
我仲記得本土派寫文屌政府縱容大陸熱錢流入

現在逃犯條例通過勢必資金流出, 大陸富豪再唔炒香港樓
所謂本土研究社同呢度班劣質會員又想阻礙修例

呢個咩logic
呢d咪好好post囉
出面好多垃圾post,屌佢老母
呢度班小朋友從來都係人云亦云,會真係了解成件事係點?
樓上都有講,息率會拉上,者係借錢又難左

所以話根本經濟好同經濟差,買樓都有唔同難度
俾你買多幾層又點話

送晒你全個家族上支那 再收晒你啲資產
本土派玩完唔係無原因

就算資料搜證做足的本土研究社,依然係自相矛盾
佢哋抱住嘅心態係可以零代價收中共皮,例如覺得取消關係法後物質生活唔會差太遠。

事實上邊有可能咁如意,我已經抱住一齊落地獄嘅心態食花生,見到班藍絲畀中共搞到家散人亡,我慳返好多口水同佢哋拗,又唔係我害佢哋,一啲罪惡感都唔會有
好似有隻三毛,完全唔就人地提既point就話垃圾小朋友,然後自己扮自己覆,扮晒有道理咁

不過三毛都block晒,唔知實際發生緊咩事
#46又有條廢物老屈

香港人只係不停為自己利益搬龍門
所以次次一比人指出自相矛盾就屈人三毛
三毛又幫推,功德無量
留名下個月又升一成
咁前提係要有工開,冇工開啲樓幾平都冇錢買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞