[備戰歐聯決賽] 熱刺 對 利物浦 6

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
陣間回家新特蘭果陣唔好喊
Virgil van Dijk is the first outfield player since Martin Skrtel (2010/11) to play for the Reds in every match of a Premier League campaign.
新特蘭而家去左邊
遲早實返,去到米拿個年紀
英格蘭籍點會無人要
連降兩級去左英甲
盛傳巴塞隆拿擬邀利物浦中場菲臘比古天奴加盟,前巴西球星朗拿度勸後輩在選擇加盟前要考慮清楚。

今年夏天,一直傳出巴塞隆拿擬邀菲臘比古天奴加盟,如今冬季轉會窗即將重開,巴塞隨時再出手向利物浦挖角。然而,曾效力巴塞隆拿及皇家馬德里的朗拿度(Ronaldo)最近接受訪問時指,奉勸古天奴巴塞未必是這位巴西同胞的最佳落腳點。

「即使我在巴塞隆拿度過美滿一年,但與皇馬相比,我感到更愉快。我在巴塞以不愉快告終,情況與尼馬相似。」朗拿度接受巴西媒體《Esporte Interativo》訪問表示,「巴塞與巴西球員總有問題出現,尼馬、羅馬里奧、朗拿甸奴以及我。無論我們如何付出與貢獻,會方最後都愧對我們。」

你講果堆咪就係冇好結果囉
去做英甲仔
講感情真係交屁>水貨
又走
龜頭成日〇G
成車臭狐味
u23都未就驚冇一隊機會?冇撚可能
但佢SSS果年好似都入8球
我迷古不過又冇話好想佢翻黎
見佢依家咁覺得有啲浪費
雖然佢有盃捧
今朝 BBC 篇嘢個記者有預測埋另外 BIG 5 啲轉會,節錄埋出嚟大家睇下,完窗時睇下。幾多

曼城
- 想簽六號位,馬體會中場 Rodri 係其中一個選擇
- 唔會簽 Bruno Fernandes
- 要一個左中堅頂 Kompany,其中一個目標係 Wan-Bissaka
- 曾對 Ben Chilwell 同 Ryan Sessegnon 有興趣,但隊中有態好嘅 Zinchenko 頂左閘,加上清走 Mendy 有難度,興趣已減

車路士
- 轉會窗禁令可能要等到七月先有結果
- 想再前鋒同翼位球員
- 如果禁令暫緩,會比 Hazard 走,代替人選包括 Coutinho 同 Zaha
- 前鋒位,有消息指 Cavani 同 Asensio 係有可能嘅人選

熱刺
- 想簽 Ryan Sessegnon,但未出價
- Eriksen 大機會走
- 之前追過 Jack Grealish 同 Zaha,前者如果維拉升唔到班就會走,後者如果啱價就唔難買到
- 想郁 Wanyama 同 Dier
- Alderweireld 同 Vertonghen 份約都到最後一年
- 需要後備前鋒,Llorente 已 34 歲
叫謝拉特屌柒吓佢
Btw有冇利子知邊到仲有得book枱/房睇決賽
阿仙奴
- 之前有消息指,如果只踢歐霸,轉會預算得 £40m。但如果有歐聯,可能會加到接近 £100m
- 想買中堅,Telegraph 記者 Jeremy Wilson 曾報導Djene Dakonam 係目標
- 想買中場代 Ramsey。之前傳過 Nkunku 同 Rabiot 但已經唔再係目標
- 想要翼位球員。之前傳過嘅 Perisic 同 Carrasco 應該已放棄
- 其他補強位置包括前鋒同閘位
- 杜曹對 Aubameyang 有興趣但阿仙奴唔會賣

曼聯
- 首選中堅係 Koulibaly,但售價高達 £130m
- 會同曼城爭 Wan-Bissaka
- 有留意 Rabiot 但要睇 Pogba 走唔走
- 攻擊球員首選係 Sancho,球員本身都想去曼聯,但曼聯戰績差,Sancho 唔想唔想放棄歐聯足球
- 其中一間 Daniel James 有可能去嘅球會,但交易未接近完成
諗唔到依到大部分人對沙拿都冇咩感情
係見風轉舵定點
唔係話無感情 唔同交屁果隻有錢都唔會賣
查查係神聖不可侵犯的
隊隊target都係雲比沙卡 拉比奧特 古天奴 沙夏 記者真易做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞