OUHK Part Time Degree (DL 遙距課程)

549 回覆
16 Like 34 Dislike
係呀,不過email send咗access code了
開左學 仲有冇得報名
請問part time 學生證可唔可以用嚟申請Apple Music 學生Plan?

Apple Store 學生價又得唔得?
一定有 每個科目內容要有70%相同
先可以transfer
Apple store IVE PT 都得啦
我諗ok的
師兄!咁如果我it hd 走去報DL 課程文科,有幾多學分減?
感覺自己成績普通,又冇興趣,所以想升上學讀返有興趣既科且,而且入到去先知IT缺既菁英同有興趣人士,發現自己冇,成績又剛剛合格。所以想轉去讀遙距算了。
你報唔同科 你打去OU問下

咁通常唔同科學分會少啲! 未必有80學分豁免?
打去自己都報個科問?
有個page 可以睇到過往transfer 既例子 你可以搵搵
你報既係文科dl 但囉既係 it hd
肯定唔會 transfer 到好多個credit
最悲觀的是冇得 transfer 學分
可唔可以問個問題
OU既兼讀120學分學位好啲?
定係高級文憑好啲?或者top up degrees 好啲?
OU個120學位,可以去留學或升學嗎?
因為想讀完,做幾年野去加拿大讀master
只為學歷,不為工作!
我指既係認受性
順便比較咪台灣,邊樣比較好!
你指係

OU 讀 degree 同外面讀 HD / top up 做比較

定係

OU 讀 degree 同 OU HD / top up 做比較

前者我覺得要睇下外面HD 條升學path 係點 讀完都係番OU 升degree 不如一開始就讀OU

如果top up 你就係果邊打聽下升學事宜了 間間學院唔同學系都有分別

我去info. 果時 , 有呀sir 話有同學讀完係去左8大讀master 的

有冇人出國我就唔知了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞