OUHK Part Time Degree (DL 遙距課程)

549 回覆
16 Like 34 Dislike
後生架個tutor 教得仲好好

岩岩開始讀左無耐咋 有排都未畢業呀
你讀120credit?
我揀120credit 依家讀左兩年80 credit
預計下年8月grad
我讀160個⋯⋯
而家讀左20
讀緊20
reg左9月開始讀左20
報左lu 逢星期一上
一個sem 4科
3科我已經覺好chur
我專揀20既黎讀

10既又係2個sem 20又係

讀左一年先讀左一科半 幾時先畢業

一個sem讀2科我都覺得好吃力 我偷返工時間做tma咋
10個啲唔著數
如果20既唔使考試係輕鬆既 因為只做tma就ok
對上個個course有9份tma 唔夠一份都會pass
我個個sem都3科 但係有D內容 中學已經學左/有底
所以唔係太辛苦 只係TMA煩 最後個份唔可以延期
讀左一年先讀左一科半
好彩account 冇咩科目係一科10 credit
係咪都係2個sem?
唔會 我覺得ou既tutor都係仁慈既
3科好chur呀 tma有時真係唔夠時間做
其實可以extend 有人遲交冇request extension照計分 但我唔會搏
10個啲我覺得有啲搵笨

Soc sci 10個啲都係冇乜興趣
我而家讀到一半個個course係20
5份tma+exam
學費又貴 10credit 讀幾個月
唔好彩炒左就GG 影響畢業
有啲10既係讀2個sem
20既又係2個sem
學費幾多錢 20credit
23400好似 mid level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞