OUHK Part Time Degree (DL 遙距課程)

549 回覆
16 Like 34 Dislike
所以我話有得簡唔好簡,咁無得簡就無辦法
試過,始終無系統咁樣學好難學到,期次無無人迫你會有惰性,再者想再進修有張沙紙會好d
ou最好既地方 係可以唔駛上堂

d野又淺 有a level底基本輕鬆解決
公開大學易入難出
你地唔好成日話d野淺
當你要應付份工
又要讀5-8科
D書係幾本字典咁厚
唔係你full time讀書咁輕鬆
係, 以前佢開純數(mathematics) 結果人數太少收檔

結果要開勁多stat course先以應數(mathematical studies) 重生
會計同路人Here
Note質素 唔算太大分別
考試OU易D 因為好少問得深
改卷鬆手d 仲會有一次重考機會比你
利申:Cityu Asso
Now OU DL Account
巴打 我都交左助學金form
交左form
5k 5 credit
冇得比較 因為唔似DSE AL咁
有一班唔讀書/讀唔到ge人 已經被Scan走
公開試考得5**/5* 廿幾分 付出過時間
入得U 九成肯備課/本身能力高 唔計Asso升

OU只係比人進修+補學歷

但係我同意師資方面+出題目
事實上公開試題目仲深過OU題目
上tutorial 老師只係教做TMA 好少教深知識
所以有d冇底/太耐冇讀書學生 難跟上
甚至放棄唔讀
如Bus stat咁 中學M1教得深過OU
本來有個Degree 但想轉行做Programmer
所以準備報個CS degree黎讀
有冇人有相關經驗
我都想知work唔work
我覺得睇你interview表現多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞