OUHK Part Time Degree (DL 遙距課程)

549 回覆
16 Like 34 Dislike
今年年頭開始讀 Statistics, 為興趣.
想看看有沒有其他人都正在讀 ouhk 的遙距課程 ?
不分男女年紀, 希望可以一起吹水.
同科
tg?
竟然有同科
讀了多久?
yes
現在沒有
一個degree 十幾萬走唔甩
你預而家5分學科要$5,500
其實呢個degree 重點是香港統計學會張cert
但我找不到有其他地方可以囉張cert
如有其他課程可以幫手囉cert, 請告知.
點解唔讀返8大, 一樣有certificate 攞
有全職囉
都要有$才可以讀第二個degree
而且, 第一個degree 已經可以養活自己, 有時間可以學多d
Master 應該有part time喎, 可以一邊返工一邊讀
除非你degree唔係statistics
讀咗五年人仕路過
人生第一個DEGREE 唔會留班話
120 CREDIT 4年後囉埋
COMPUTING DEGREE
master part time 不了
好辛苦
寧願讀 full time, 但能力的確不足
degree 係 information system
人文學科~
利申想讀stat 個個,d prof 教得好唔好
第一次讀
讀緊一科
Tutor 是新來的,很盡責
肯解答學生問題
讀緊 STAT S242
9月應該報多一科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞