投訴魚柳包冇醬!店員重做「加到像廚餘」 顧客怒:報復我嗎

296 回覆
1229 Like 14 Dislike
咁鐘意加料咪call食環

無計 廚房佬打工無得趕人走 先要做埋呢啲野表示不滿
另一個角度諗 去食日本料理一般都係個師父話事 上菜次序 用料 你想要醬油有時都唔比你落 會話破壞左佢啲作品既口味 你死都要落佢直接趕你走唔做生意
人地係尊重個廚師既作品 欣賞先去食 而唔係去到要求人地整啲你想食既野 你唔欣賞就下次唔好去幫襯
其他國家料理都係咁 要你跟佢推薦既方式進行

嘩,老麥講撚到去廚師發辦
唔撚知以為佢要求Gordon Ramsay加醬添
Fish O’Filliet

McCreampie

屌你 mc creampie
is that a personal attack or something?
上面個D係咪戇鳩做開廚房?
食野少左一忽你怪個顧客多事抵死?

上面果堆奴性好重,又欺善怕惡
睇標題以為係條友食著個包冇醬,要佢加番,之後加啲垃圾入個包入面
多醬
咁鐘意醬咪俾多D你囉
俾得多又唔鐘意

真係抵你做廚房狗做一世
人哋寫咗要有
畀漏咗人搞到畀人投訴
重夠膽咁惡

唔想受廚房狗氣咪返屋企自己煮囉

返工咁撚多不滿唔好做囉
真係抵你做廚房狗做一世
人哋寫咗要有
畀漏咗人搞到畀人投訴
重夠膽咁惡

返工咁撚多不滿唔好做囉

而家係買飽果個人不滿咋喎
點解大部份人會覺得廚房係啱?
係咪我睇漏咗啲嘢?

McCreampie

屌你啲人係咪唔識creampie點解 得咁少正皮嘅?!!

返工咁撚多不滿唔好做囉

自己整錯仲玩野發洩落啲客到唔係不滿?

McCreampie

笑撚死
樓上成班烹飪師?
唔講以為廚房佬係d咩元首唔得罪得
自己做錯野俾人發現仲大條道理去報復
唔係你地勁呀,係你地冇道德咋
醫生醫唔好病俾人話係咪要轉登開錯藥毒死個patient?
it 9 寫program有bug俾人發現係咪應該熄左個server del code?
護士抽唔到血俾人話係咪要打空針發洩

姐係點解乜都做唔到剩係做到m記係有原因

本來職業無分貴賤
佢地自己做到自己職業賤曬
無乜人品點做事
返工咁撚多不滿唔好做囉

點整錯? 睇返第一張圖右邊第1個包啦
本身已經有多醬但個客仲嫌唔夠
第2個包咪俾堅多醬

第2個包咪俾堅多醬

桃園市一名白姓女子13日晚間用APP點了麥當勞外送,並且還在附註的地方留言說「麥香 魚要加醬」,但最後送來的漢堡卻沒有加醬
做錯野又唔撚認 仲做埋啲on9野
抵條友一世做m記
台灣人好nice
Rap番首廚房佬先

第2個包咪俾堅多醬

桃園市一名白姓女子13日晚間用APP點了麥當勞外送,並且還在附註的地方留言說「麥香 魚要加醬」,但最後送來的漢堡卻沒有加醬

台灣加醬應該姐係我地嘅加醬,其實右一嗰張圖都幾多醬下,擺明係個客on9
第2個包咪俾堅多醬

台灣加醬應該姐係我地嘅加醬,其實右一嗰張圖都幾多醬下,擺明係個客on9

打錯,我地嘅多醬先啱
咁先正
點埋薯條
平時嗌多醬都冇咁多,好想食
咁鐘意加料咪call食環

無計 廚房佬打工無得趕人走 先要做埋呢啲野表示不滿
另一個角度諗 去食日本料理一般都係個師父話事 上菜次序 用料 你想要醬油有時都唔比你落 會話破壞左佢啲作品既口味 你死都要落佢直接趕你走唔做生意
人地係尊重個廚師既作品 欣賞先去食 而唔係去到要求人地整啲你想食既野 你唔欣賞就下次唔好去幫襯
其他國家料理都係咁 要你跟佢推薦既方式進行

嘩,老麥講撚到去廚師發辦
唔撚知以為佢要求Gordon Ramsay加醬添

有咩問題 職業無分貴賤
今次係m記整左個包出黎 廚師照整
你唔中意可以唔食 都唔應該要求多醬
要多醬點解唔自己買黎加?要餐廳做多啲service比你 本身已不可取 加比你人情 唔加係道理
合理要求, 玩報復
你肯定淨係多左醬 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞