Instagram宣布將取消like數 官方:最快本月開始試行

262 回覆
1645 Like 42 Dislike
我都R哂頭 講咁多嘢就係想證明自己係當時人
唔講以為發現到某國重大黑心新聞要拎新聞獎

原來係ig delete左個like數

寫個chorme plugin數人頭咪又有番
算啦
之前試過幾次更新
比人投訴咪又係回復原狀
本身係想 Ask Me Anything,因為我有啲料香港啲網媒未報

都係算啦
香港英雄
必入百大最具影響力人物
咁你咪講囉
做乜要好似迫人問你咁
無顯示LIKE數應該好多人懶得LIKE
佢見自己爆咁大單野 但係香港媒體搵都冇搵佢咪嬲鳩
上連登刷存在感 不過做得好核突,係有料嘅唔洗刷都有人訪問你㗎啦
連登幾時取消留言like數
真 直接落同一套LR filter
我承認佢真係叻
但做到呢一步真係有啲肉酸
support你
香港除左local news, 全部都係抄外媒翻譯就當自己news, 求其搵個中學生都可以做"記者"
初初搵佢哋個 point 係想佢哋可以原創,唔駛吓吓都抄人哋的文章

可能懶得啲原創所以唔彩人...
你放心啦,01好快會報導同訪問你架啦
報咗,又係唔彩人
香港做呢d好低人工, 梗係求其抄就算啦, 仲原創真係晒氣
呢啲料我又真係想知 local記者可以點自己搵啲料返嚟
又冇人脈 喺外國又冇noise 邊個肯賣料畀你 除咗上面個香港第一人咁樣本地又想出名嘅人之外
定係你真係覺得做一個記者搵料係好簡單嘅事 唔講hk01抄連登呢類,國外新聞你正常要攞料要飛去搵人做訪問/搵料。但係香港9成網媒都冇呢個資源㗎喎。咁一係大家都唔好出post囉
香港幾奇怪 明明咁叻比咁多國際新聞報導
讚下人好似會少左忽肉咁
睇人仆街就最開心
如果無得呃LIKE 某啲女女可能就唔會成日放J圖呃LIKE 然後變得無野睇了
唔係話全部要獨家料, 只係唔見IT news會有篇係用心寫.
我啲料係 100% 免費,係 Twitter 任人睇

搵香港啲網媒個目的係想同佢地講 "hey 想攞料嘅話我可以爆俾你" 之類嘅 networking :0)
但自己會見到有幾多like
一樣會自卑
次次一係就收錢做評測,一係就老抄人哋啲文章

我覺得我哋香港啲科技網媒可以做好啲…
佢地如果要出IT news 唯一途徑就係睇forums 睇外國news

個結果咪就係 睇完外國news嘅好似睇翻譯咁

唔會有新料㗎喎。因為你睇開國外news嘅又係睇嗰幾份 佢地出news嘅又係睇嗰幾份

問心啦,有心睇IT news嘅,你自己都會睇外國嘅news先啦。有需求先有供應,只可以話你唔係嗰啲本地it news嘅客群
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞