Instagram宣布將取消like數 官方:最快本月開始試行

262 回覆
1645 Like 42 Dislike
IG D片好撚矇,係咪壓縮過?
根本唔一樣
佢地俾外人睇到多like,係營造緊一種名牌效應,從而吸引更多人去留意
兩張相,一張2000個like一張200個like
更多人係會留意到2000個like嗰張,根著再俾like
簡單嚟講like數多係更易滾雪球有更多like
終於傳嚟連登……

btw 個功能係我爆嘅
終於可以放心po野唔會得幾個like
之前咪試過打橫碌 俾人屌到死全家
咁不如畀人UP上YOUTUBE再LINK返去IG啦
其實幾好
有啲朋友誇張到玩ig要睇時間揀多人嘅時候先post,冇人like又刪相repost
睇到佢地都覺得辛苦

https://twitter.com/wongmjane/status/1118970853654290432?s=19

初初喺美國傳時,啲人痴線㗎。個個當咗喺 IG 員工,有幾個恐嚇我
由佢轉咗唔係日期排序已經on9
成日話根據用戶喜好嚟排但其實一路都無得俾用戶揀
睇開咩就要你睇咩,完全唔會俾機會你接觸新嘢
依加唔係一路碌落去睇
完全係好事 like呢樣嘢根本就唔應該存在
港女無得呃like了
連登取消埋啦唔該
ON9
屌唔好啦😱
隔咗成個月先傳嚟連登

之前有時見 Unwire 不時報我啲料,所以想揾佢哋。班人懶係嘢咁冇 email,FB又唔覆人

in general 香港啲科技網媒都係難係嘢唔彩人

人哋 TechCrunch, The Verge, Forbes, HYPEBEAST, etc 報晒。你哋依家先報,真係自己攞嚟
我係文中嘅 Jane Manchun Wong

係我喺 F8 公佈之前爆料嘅

香港啲科技新聞慢半拍…
有得較唔比留言
講真又唔算好影響kol

坦白講由以前到而家社交平台都係咁run
覺得咁樣少咗樣趣味 我又唔覺得佢呢個政策有咩咁好

你話KOL末日 根本唔會 都係有得check
有得比人like又冇like數顯示 好無謂

好心佢地先搞咗啲垃圾假帳號先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞