[玄幻][觀察者系列]《混沌虛無》(10)

1001 回覆
585 Like 4 Dislike
安心
好似無人care過嘉怡都係神二
跪lego啦
又爽一次
其實有時睇到佢地啲對話有少少尷尬
幾句就結尾好似想飛劇情咁,而且幾句說話好難寫得出祥儀之情
幾句就結尾好似想飛劇情咁,而且幾句說話好難寫得出祥怡之情
武神嘅神體都頂唔住
好同意,兩人嘅感情描寫極度不足,感受唔到隔世再遇嘅情感,仲有連處都未破,完全唔似一對負托終生嘅戀人
有無人記得其實先生仲未迎娶lky
之前話下個月就成親,之後lky暈左到醒返,就好似無左件事
付托終身又同扑唔扑嘢無直接關係,扑咗都可以唔托
你指森林度?想了解點解呢part會有飛劇情感覺
你預期依個場景會見到邊類型對白或者情節會更加表達到兩人關係?
佢地上咗神階之後好似淨係掛住做公事
子爭未必會寫第一代色欲嘅事
因為公務繁忙

我可以寫幾吓日常講佢哋行街買嘢不過考慮到情節安排上會同個處景脫離,首要任務係完成最初部署,再去執行沙利葉嘅計劃
其實我都想睇你描寫永祥同嘉怡嘅愛情線,但係佢哋一開始就已經係男女朋友,已經冇乜特別,感情太過順利

利申:我本身期望好似倚天屠龍記咁,雖然係戰鬥類,但感情線都寫得好好

P.S 其實嗜血者幾好,丹青萬歲
感情線有波幅、矛盾的確會好睇啲、立體啲,不過我對依兩個角色嘅感情定位係無咩感情矛盾嘅情侶,所以我就寫到佢兩個係平平穩穩,自然喺埋一齊,一開始已經好似家人而唔係戀人蜜月期種激情

另外,就算唔係依個設定我都係未有功力處理到喺唔離題情況下寫一條好嘅感情線,或者其他作品可以嘗試下畀啲愛情試煉佢哋,不過混沌嘅男女主我就想佢哋感情就係細水長流,冇暗湧
順帶一提,如果大家對劇情有咩嘢意見或者想法都好歡迎提出,雖然我係一個專制嘅作者,你有你講我有我寫,你有你估中,我有我照出,但係大家嘅意見可能會影響到我日後寫作時嘅著眼點同注意嘅地方
好專制不過我鍾意,細水長流都好
想睇多d嘉怡戲份 好似吉仔既戰友咁 我覺得吉仔太過保護佢 明明嘉怡同吉仔同階 又有天份同機遇 做花瓶哂左
我估後期會有多啲,根據單春嘅記憶,嘉儀用鎖鑰KO第一世代色慾
佢把鎖匙好正 想睇佢秒多d人
有無人提下我 佢嘅靈異力係咩能力話?
時間流河
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞