[玄幻][觀察者系列]《混沌虛無》(10)

1001 回覆
585 Like 4 Dislike
我覺得唔洗改都得 因為個 「有別於廖永祥」係連住上一段 「她所選擇的主題是丹修」嘅個個「她」
有時覺得駱嘉怡係咪屈機過先生
領悟力好似仲高啲
混沌 實體仲有無地方有得買
周街都係
點解江河條女咁廢
所有書局?
誠品書店、旺角開益書店、漢榮書局、灣仔城邦書店、天地圖書、全線三聯、商務及中華、大眾書局。
你今日買左未
命運籃波書局仲有冇
佢學修真係for 長生不老,去得到合道階已經夠做,邊有駱嘉怡咁大動力
見到有,不過每次都只會放兩本,如果畀人買晒可以問職員
我前幾日去誠品冇
可能要問店員啦咁
如果要比較其實可以比較得詳細d

首先 吉仔作為被system所揀中既救世主
佢自身連同同佢有關係既人都會有大氣運加身
而同時吉仔亦係探天卷既掌控者
喺佢既容許下
嘉怡姐亦可以使用探天卷既一切功能
所以嘉怡姐實力可以話同吉仔只差一點點

另一方面 老江從來都冇俾system認可過
佢只係被吉仔揀中既"救世主"
佢有冇system既氣運加身已經成疑
更莫講話Tracy會有
老江上到咁高既層次都只係吉仔一手推佢上去
而Tracy冇人幫到佢

嘉怡兩世人都直接受過吉仔用真元力既溫養
暈q左都練到功 結左內丹喺體內
Tracy呢?係冇既 既冇探天卷之助 又冇人傳功
仲要"死"左一段咁長既時間
佢後期憑自己去到返虛期我覺得佢已經好叻
需知道好多人一生就止步於化神期
佢咁大個人先開始修真既路都踏到入返虛期
就憑呢點已經證明到佢唔係普通人~

以上係廢渣小小既感想~
各位大佬不喜任插~
老江從來都冇俾system認可過
呢一點我有d保留,江河始終被選做《探天卷》持有人,呢一點先生都控制唔到 (九域爭霸 169章尾~170章頭)

佢有冇system既氣運加身已經成疑
神明五階,若沒有大氣運之物加身,沒有生物可以單憑自己跨進五階。而江河隱若已經觸摸到神明五階嘅門檻(亂之章006),既然佢係持有人,我覺得佢係有氣運加身

Tracy冇人幫到佢
九域爭霸233章江河有幫慧怡手練功
吉仔又撚狗,下集等睇分靈體大戰四宗,不過4個神三都幾難打...
之前一個老野都打殘吉仔咁濟
個陣佢同人打完用哂心之力啦 係無啦啦補番少少
佢一開波就同老野打 我諗應該夠打
話哂都心之力使用者
um 但好似得掌控者先用得哂所有功能
如果唔係老江都唔會俾人話佢當本野係google map
而且吉仔有話過老江做左持有人反而影響佢計劃
咁就唔知到底係持有人有d野做唔到呀
定因為係同佢有關係既翔做左掌控者會有影響

氣運就算有 都未必到吉仔佢地嗰個層次?
至於持有人 掌控者
之間有乜分別就要繼續睇等解釋
同埋會唔會有機會摸到門檻 但有機會上唔到呢

Tracy嗰到我的確記錯左
佢自學左老江留俾佢既功法之後
老江係有同佢玉女心經過
係我唔岩 等我今晚上紙言
重複重複又重複咁番睇多幾次先

不過始終Tracy冇得用探天卷就已經爭咁一大截
搵佢同嘉怡姐比較真係唔多公平

繼續討論 好快又一post
不過雖然大家都神三
但神三長老同神三宗主應該都係有段距離
佢地之中有冇百練者 又有冇心之力使用者冇人知
不過淨係知吉仔唔會死
買定花生等睇對面炒車啦
其實所謂第一世代,係咪真係system大千世界嘅第一次輪迴?(我係指由世界開始到滅世連鎖為一輪迴)
掌控者同持有者既分別暫時無記憶提過
但係一定冇提過翔係掌控者,因為到現時知道既都仲係先生做緊, 而先生都講過佢自己都唔知點解自己仲係掌控者 (呢part好似都係九域爭霸提, 但一時間唔記得邊章出現過)

上唔上到就要等10年後先知

本身江河都唔識用條女當然都用唔到,佢自己都覺得比翔用更好。佢地只係普通人再被拉入局,先生係天選之人, lky受其影響,當然無得比

唔覺唔覺已經過左500
我咁講係因為吉仔用滴血重生嗰時落左個禁制

"單純重生的確沒有用,為此,廖遠吉在《探天卷》留下禁制,只要他的「重生體」接觸到《探天卷》就可以取得預先設定好的記憶,部份廖遠吉的回憶以及他的執念。

本體殞落之後,他的「分身」都會繼承他《探天卷》掌控者的身分,在命運帶領下取得《探天卷》。

然而,第一世代的最終一戰中,廖遠吉一方取得勝利,故此沒有使用到滴血重生效果,他甚至忘記了自己留下後手。直到廖遠吉完成了力量回饋,真真正正超脫了System大千世界後,他的「滴血重生」效果才強制發動。

翔,因此而生。

那天,翔接觸到《探天卷》後,腦海一次過接收到太多資訊,以致腦袋超載,昏迷登出,及後,他慢慢取得「記憶」,想起了自己的身分。"

所以我估翔有可能做左掌控者
吉仔已經超脫左system
屬於system既探天卷 好似已經於佢無用咁
我都係鳩估下
not sure,要睇歐仔點寫了,不過魔王都好L驚佢,無視咗江河,搞到好似翔先係真救世主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞