[玄幻][觀察者系列]《混沌虛無》(10)

1001 回覆
585 Like 4 Dislike
想睇吉仔殺個八婆
又唔使講到咁,喺網絡上面連載有時有錯字自己冇睇到, 有讀者幫手捉我覺得會方便啲, 而且有啲詞唔係常用嘅唔知有咩好出奇
你講嘢咁撚閪嘅
獻醜不如藏拙聽過啦掛?
之前不值一哂又有人捉
山珍海錯又有人捉

幫子爭捉typo本意係好,但麻煩各位讀者捉之前google下睇下係咪有呢個詞語定真係打錯先post出來 唔好好似未聽過就紅字改咗佢
子爭可以慳番啲時間搵少幾次出處
又或者你可以向好處睇, 當大家喺度推po咪得囉 唔使搞到咁拫嘅
你提醒大家本意係好,但麻煩你講出嚟之前經一經大腦睇下會唔會傷害到人先post出嚟
算啦當大家一齊學中文
中文程度各有不同好正常無謂咁HARSH
雖然唔知果位巴打年紀, 但而家D垃圾教育加教畜真係無眼睇
多個人學到真中文唔好咩?
呢單野請容我囂屎一陣
建議某啲人讀多啲書又傷害人?無指名道姓又傷害人?有傷害都係自己對號入座
仲玻璃心過鄰國網民
啱呀,其實喺度睇得子爭巴嘅故都係對文學有興趣嘅人,找錯處同時可以大家都一齊增進自身嘅中文水平,大家程度唔同並唔係一件出奇嘅事,就算錯咗咪當大家一齊學吓中文,我相信子爭巴唔會介意。

但真係覺得要俾返少少尊重人,喺度嘅大家未稱得上係朋友但都係志同道合嘅人,尊重人都唔識喺度含沙射影,難聽過粗口咪呢啲說話
佢咪話你本意係好囉, 係可能平時習慣打出嚟搞到好似講野有骨咁
唔通明係引戰 暗係實質推po
我又唔係當事人,你講啲咩其實對我而言係無影響,只係我睇唔過眼你講嘅說話指桑罵槐,基本尊重都無。
子爭: 多謝大家幫我推PO!!!!!
無既 其實大家當齊齊學中文姐
即使我知個term係啱既 無問題既
但我都唔知個出處喺邊
咁樣咪又學多樣野lo~
或者子爭巴根本就唔駛搵出處 本身就識呢
善意提醒即可 教學相長嘛~
再退一步睇 咪當推post lo~
大家有緣喺到相聚 都係一場緣份
開開心心睇文 同追到子爭巴氣咳就得
俾你發現咗
exact7ly
可以比子爭演下野收信徒加信仰之力
兩個意思黎
你句野個意思冇問題,提下其他人check下先講
但你個態度好撚閪
我指桑罵槐都好過你一黎就惡言相向 滿口粗言穢語而家係到扮清高
嗰位巴打唔知山珍海錯可能係中文水平稍有不足
但你講野講到咁已經係連尊重都唔識
各位冷靜少少和氣生財
子爭巴不如出多篇黎平息下紛爭
一文泯恩仇呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞