[玄幻][觀察者系列]《混沌虛無》(10)

1001 回覆
585 Like 4 Dislike
有冇原整句字參考吓
但係唔係話無氣運係無可能上到神4立神國咩
「要突破到神明四階就只有兩個方法,一係喺自己身體入面製造一個隱定嘅神國,一係儲存足夠能量夾硬突破到四階再製造神國。」

梁去畫右手一掃,前方血池中頓時有多頭血色生物在翻動。

「雖然我無能力去製造神國,不過有一方世界戒指幫手就可以先製造一個神國,再複製到體內。效果會比自己製造差,仲會影響到以後發展,但係依個係無辦法中嘅辦法……」

講錯左,應該係要有神國先可以上到神4
就係前者個方法,後者就未聽過..
Case 1: 以特別方法製造神國,加上神力足夠>神明四階
Case 2: 成為神明四階後再立神國 (方法不明)
少年你太年輕
依加故事既發展 暫時只出現過case1
同埋d先天有父幹留左個神國俾佢既神先有
即係奧丁 宙斯嗰d
先生無口齒 唔怕因果業報 起勢食人茶禮
神國既作用有機會係完整咁提供信仰之力,因為你住係神國唔需要再驚d乜,都唔會為左得到d野先交岀自己既信仰。係最純正既信仰,因為system能量有限,假設數量fix左質量就係影響你上唔上到神四
點樣上神四之後先立神國會唔會係搶人神國切斷個個神國同個個神既聯繫,轉移落我到,但個神國仲係個個人體內

又或者令神交岀佢既信仰?
依個時候計起基本上唔會有神明四階嘅空位
的確有方法上神四先立神國,不過暫時無人可以做到
神國係屬於該神,其他人搶唔到
其實咁做無壞
委託佢個個都係要馬百良消失姐
先生帶走佢唔比佢再返黎同消失無分別
反而大家好
不過係咪如果同持有者同一條血脈
係咪就搶得?
如果要計因果,殺人都有因果嘅
唔得
我都係咁話 簡直winwin
btw 已經當左係馬百良
九域嘅時候點解先生自己整個神國放入江河體内?
咁點解Hades會爭d成功奪取到奧林帕斯既擁有權既
翔仲講左句 Hades都係克羅諾斯既血脈 你估滅世成功後奧林帕斯山會唔會易主呀啦
吉仔只係引導老江咁做
都係老江自己黎
同埋老江唔係整完先放入去
係直接喺體內既真元力空間到整
劇透吉仔要弑神先上到神四五六七?
先生直接幫人係真元力空間放入去 生產神四
其實梁去畫個做法好接近你咁講
佢先喺一方世界戒指入面整左個血色神國
再將個神國複製到佢自己體內
但呢個方法係比佢直接喺自己體內整差
仲會影響佢以後既發展 分分鐘止步於神四
所以我覺得冇人會想咁做
唔係屬於人嘅神國,係先天存在神國
人指嗰個人
case 2 係咪類似魔王個啲繼承?(如果劇透可以唔覆
Yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞