幼稚園老師搵工分享心得

1001 回覆
23 Like 100 Dislike
first in完1個鐘都冇就收到second in 電話
我想問跟point係咪21680?我有啲fd見工,個校長話今年升咗22180
住宿嘅係指邊啲?好似係教協唔多覺
我諗搵到正教應該冇乜人想做助教掛
有無人知聖公會幼稚園好唔好?
見佢出左好多post請老師職員
有冇人知點見先in到特殊幼兒工作員?send左cv成個月都冇回覆
你有無經驗先
咪誤人之弟啦
我dse都係12定13分讀完基礎再讀hd最衰自己year1唔努力讀書 year2拉唔番gpa入degree
其實讀到書又唔係代表一切Ge..
最緊要你有個心想入呢行姐
老師黎講,幼稚園真係最容易入行
間間唔同...大機構一般辛苦+多野做
因為要比家長睇
冇 但某機構明明話歡迎fg申請
童樂居 保良局果啲 係教協直接下面search幼兒工作員 上面唔好揀就會見到
銅鑼灣果間 全名真係叫聖公會幼稚園
聽聞係名校?
始終係關於特殊嘅小朋友 學校一定會考慮有經驗嘅人先啦 講就講歡迎fg
係咪好遲先去in過左一個星期都未有call係咪可以死心了
我都寄左過去 我in助教都冇回音
實習嗰陣冇嬸嬸㗎校長連廁紙都要管
我4月頭in,好快就收到second in電話,但保良局嘅程序係極慢。我second in完話一至兩個星期會有消息,點知三個星期都未有消息,我就好奇打去hr問下,點知原來我既interview一早pass咗,但我係fg未有牌,所以未打電話比我住保良局啲程序係慢到傻
我個日4點first in完,4點30已經收到second in電話
絲打知唔知大機構特殊幼師幾錢起薪?
聽講保良兼收有25k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞