幼稚園老師搵工分享心得

1001 回覆
23 Like 100 Dislike
就算係就真係個別例子,依家大部份都係比緊hd pt9, degree pt10
我想問我9號second in完,佢話一至兩個星期會有消息。之後in完個個星期二,hr打俾我問可唔可以搵我諮詢人諮詢,話有消息會再打俾我。
繼續等到再下個星期二,間幼稚園打俾我問我有冇QKT牌or畢業證書證明今年畢業,話要將啲資料send上去hr個邊,我話冇,因為我係fg,6月幾先出成績同埋有個牌,然後佢就話要問下校長再搵我。但一直等等等。。。等左三個禮拜都冇消息,等到好辛苦,有冇人可以解答到我。究竟間幼稚園請定唔請我?

利申: 喺嗰度實習,間幼稚園主動打電話俾我,問我有冇興趣番去做老師
黎緊星期三朝早要second in見校監
大家可唔可以分享下second in係有咩會考你?
好緊張

First in係同校長傾下計 講下條件同佢介紹學校
我懷疑我識你
搵住等啦!唔好抱咁大期望會好d
間間學校都唔同 你搵定間學校理念睇囉
其實我都抱住冇可能既心態
想問下大家見工著斯文嘅casual wear得唔得 定係suit比較好?
今年真心難搵 有就唔好再揀三揀四啦!
請問一下2/3職
係咩意思?
有冇人in過東華三院幼稚園?
知唔知個流程同形式係點
我in個間東華行繪本教學,第一次面試就畫畫,然後見校長,幼稚園校長會同多一位校長一齊in你。第二輪會去總校in,都係叫你畫畫但限時。之後會見幾位人士,問題唔記得問咩,但就只記得要唱歌。只要你搞掂第一輪其實就順利入到。之後有offer就會簽約training
你係in班主任?
定係所有老師其實都係一樣形式同埋流程?
係,但全部叫幼兒導師。
應該一樣掛,我in完佢已經瘋狂打尼話請
但我冇去既原因係知道校長唔好,同好多識既同行話校長會係小朋友面前鬧老師
人工方面大約幾錢到?
你做左幾多年幼稚園老師
表現吓自己長處啦到時
咪就係fg 0俾27點同啲老屎忽解釋
主任都未有喇
上年2萬3
我冇去做阿
宜家有既不過有fg27既不如介紹吓
鬧老師?
你係邊間分校
方便透露嗎
之前實習係呢間,觀塘,都幾好的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞