幼稚園老師搵工分享心得

1001 回覆
23 Like 100 Dislike
有無絲打做過太古聖安娜&將軍澳德寶?
將軍澳德寶大伏
有朋友做過
我女朋友做緊呢行 都搵緊工
佢話 浸信會旗下幼稚園 面試曬時間到核爆
好似完全唔識scan cv 有人sd就見
曬大家時間 gp in 都有撚排

呢世都唔會in呢間 曬9我時間
學校時間係時間 我時間就唔係時間 on99
屌 態度差到核爆
咁撚唔中意ive 就咪撚見啦
請問你女朋友係in邊間分校
我in個日都好多人
深水埗浸信會
九龍城浸信會
兩間都係gp interview 等成十世
兩間個態度都西
擺明成個協會都好冇效率
可能好似上面講扮公平 個個見
女朋友話 冇offer 都唔會再sd浸信會 bam list 佢!
我唔係上述個兩間,我尼緊second in試教都係浸信會。但我都好快收到通知 in 完first in 隔一日就打尼second in
我女朋友 in第一間個陣 等到唔耐煩走左
如果輪到佢至少要2個鐘 有成30人等緊
In完仲要選美咁囉 企曬出黎 即時知得唔得
叫名行前 代表得左 即場做筆試
不過你second in應該好大機會得啦
浸信會係間極曬時間既機構
浸信會都分好多間
你女友真係唔好彩
兩間都西
算啦 我叫佢重新上路 最多咪做返宜家呢間囉
有冇人in過路德會second in見校監大概會問d咩
我first in都係group in 3個人
但我唔肯定佢會唔會見晒咁多個人啦
但我諗second in 都唔只我一個
我第一年實習就浸信會,副校都叫我反去做,老師就叫我讀埋學士反去!所以都好睇邊區同校長
想問下葵涌荃灣區多唔多伏校
另外想問下如果搵到幼稚園校長做咨詢人既話 fg係咪都大機會d請
唔可以話大機會,因為你唔會知校長講咩!我上年實習學校,校長就係遇到個fg (請左),fg話因爲同自己想像既唔同就唔做辭職!然後就到我搵緊工寫左佢,佢就提醒個校長講話要提佢地唔好咁易放棄個d說話,然後唔請Lu !我寧願唔寫
奉勸各位fresh grad想搵啟b做既人講,千其唔好去!
我發夢夢見佢會話你冇畢業證書而叫你做住一年助教先,等下一年升返你做正教。人工得16k,但下年係唔會升返你架!
而正教唔係跟pt升,要等個冇任何教學文獻又冇經驗既課程主任過黎兩日睇你點教,如果班仔果日瀨屎又扭計,佢會當你教唔掂而加少啲人工,唔會理你平時要兼任埋家教會,區角佈置呢啲架,只會係呢兩日定生死。
去左西灣河in明我幼稚園 佢話要等兩星期通知
有無絲打做過?佢易唔易請人?會唔會再有second in定係直接請?
上網見到間野好多負皮 乜野明我十二宗罪
請問國際幼稚園人工點
聽聞人事好差 ,實習緊有老師叫我地唔好去明我
做校工算啦 人工都差唔多
間學校多唔多野做?
我見都有好多老師 但校舍就比較細?
個校長好唔好?
見佢同我講野都好有禮貌 但聽落就多野做
但依家好驚搵唔到工 所以佢請我都會照做
加油 港島少教席
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞