[PC]上古卷軸系列集中討論區 30 講故佬你入一入黎

904 回覆
5 Like 1 Dislike

咪洗啦屌你知架啦
光復香港
個post好似推唔起啦
重開啦咁
已沉
玩緊3ds模擬器
早幾日重玩biohazard系列
由0玩到5 (但冇3,仲未出)
今日開始玩Batman Arkham系列
Batman,香港需要你
係4k解像既娜塔莎
香港暴徒進攻天際!邊個搞出黎?快D認左佢。
https://lih.kg/1589533
Hallo 我啱啱買左skyrim SE, 但依家無mods 無skse都開唔到game,一㩒start就CTD,上網好多fix都試過,update咗drive, 重download過,試過有skse64都係咁,好多fix 都focus響整個啲loadorder,又睇唔明洗唔洗整咩.ini,我應該唔關事?

係咪要download個crash fix先得? 我電腦係asus zenbook 13,我電腦白癡嚟睇唔明部電腦meet唔meet requirements, 我純粹覺得之前玩到依家應該都玩到....大家幫我睇下好嗎

CPU: 1.6GHz Intel Core i5 8250U (quad-core, 6MB Cache, up to 3.40GHz with Turbo Boost)
Graphics: NVIDIA GeForce MX150 (2GB DDR5 RAM), Intel UHD Graphics 620
RAM: 8GB LPDDR3
Screen: 13.3-inch, FHD (1,920 x 1,080) wide view touch display
Storage: 256GB SSD (SATA3)

(以前ex 幫我電腦裝過skyrim legendary edition, 但我uninstall哂同delete哂資料,唔知關唔關事。)

有無人幫下我只求玩到!
有冇試過重新dl過隻game
按道理你冇mod 係唔會有問題定係你skse用左舊版個隻
NoteBook
不過照計入面D件應該玩到有突,唔關有冇skse事

https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/10547
試下
各位師兄 想問下呢
我有打算買上古5黎輕鬆玩睇下風景 但有個問題

我之前淨係玩過ESO(玩咗209小時)
就玩耐聖 一直跟住攻略黎玩(http://www.eso-tw.com/eso/)
但有好多時打Boss戰 都唔夠秋
係其他玩家幫手 執下刀 先過到

想問吓ESO 和 上古5 打鬥其實有咩唔同
睇第一頁話玩法唔係同一套
但係我上網搵片睇又唔係幾覺
有重新dl過,但都無用
屋企無電腦陣間試下,好想玩到
上古5有ESO D招肯定易玩十倍
玩隻旋風斬,9轉就打死晒
btw其實我意思指佢地2隻係完全唔同既game,唔好撈埋一齊講
除左世界觀之外
兩樣野黎
eso係online game 所以set 左咩招咩招咁比你練
skyrim 係單機,所以就冇咁多花神野

至於eso world boss唔夠秋係正常的兩年幾前改版後難左
問左support佢話係我GPU唔夠...可能之前反而requirements無咁strict 怪就怪我唔買個勁啲既電腦
所以話,老老實實用部檯機玩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞