[PC]上古卷軸系列集中討論區 30 講故佬你入一入黎

904 回覆
5 Like 1 Dislike
用慣左nmm唔知點轉mo2
百幾個唔係話轉就轉
裝MO2果陣Set d mod係哂一個folder eg. MO2 mods
跟住搬NM d mods入去個folder度
咁原本係data個堆呢
唔洗
MO2識得自己分
data d mod 刪得
MO唔係只handle到經佢裝嘅mod咩
而家進化到可以管埋其他mod
應該可以PORT NMM D mod架喎
話說我係steam買左隻eso,跟著link左個acc落以前黃金版個帳度,咁我多左岀嚟個base game有冇得再開個acc俾frd玩
我諗冇
你係steam俾錢時
佢如果有行橙色字
寫明你唔會有second copy咁就冇
但你個case係先買完再link舊acc
照計你steam copy仲係有效
不過你可能要問steam
甚至可能要問zenimax點處理
啱啱check過zenimax
https://help.elderscrollsonline.com/app/answers/detail/a_id/36517/~/can-i-link-my-existing-elder-scrolls-online-account-to-my-steam-account%3F

佢寫明你要係steam
再買base game先有得做linking
咁即係佢焗你俾多次錢買base
咁就應該冇得當second copy
唉,你當豪俾佢算啦

reddit兩年前已經有人問過
https://www.google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/elderscrollsonline/comments/8rei7j/to_play_eso_on_steam_i_have_to_rebuy_the_game/

都預左既其實,始終我成個pack咁買係平過用crown分開單獨買dlc
不過其實就算我唔係through steam買都應該冇得分開獨立activate個base game,因為佢個package係base game+chapters,咁照理應該冇得淨係activate dlc果幾個chapter
COCO 2B Wedding Outfit
https://www.nexusmods.com/skyrim/mods/98081?tab=posts

coco派大禮
大家有冇做到1/1030000
我無 諗緊聽日去
Noted and Continues.
by Carrie Lam
你入到去咩
你又唔係議員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞