[ 4月新番 ]進撃の巨人 Attack On Titan Season 3 Part.2 ( 2 )

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
睇多次今集兩隻巨人性交打交個下飛磚換首bgm應該會變物語系列
艾倫由第二次打阿妮唔敢出手,要艾爾敏又tum又成先至肯打。
到打萊納只係flashback咗幾秒就即刻出手,咁又係無成長

兵長個成長係ova到寫得完整到仆街,唔寫係主線到就係怕你呢啲人屌拖劇情,咁又俾你話無成長

今季艾爾敏個成長直頭會害撚死你,不過未做,唔計住。

mikasa個成長得好少篇幅,但佢父母雙亡個集,佢領略到既道理:世界一直係殘酷又美麗,如果自己白白死咗,就見唔到艾倫,所以要珍惜條命。唔通又唔係成長?

四大角色都寫出佢地既成長,你就話佢地無成長過你呢幾年到底睇咗乜

甚至就連動畫黨覺得人格完美既團長,今季都會有佢軟弱既一面。

創哥放咁多苦心落去文戲,角色心理,原來俾咁多人無視
淨係講艾撚,由一開始一個衝動撚去到依家返到屋企,見到萊納個冷靜眼神而唔係一野衝落去打鳩佢都唔叫成長

冇嘢,佢哋都唔肯用少少心機由呢啲角色嘅視點嚟看待劇情同世界觀,其實佢哋適合睇啲五光十色飛機大砲轟轟轟,或者純視覺特效嘅視訊
Mikasa個成長真係好少寫(同時好少,佢有少少似媽媽既角色)

團長由一個智慧而果斷既指揮官,用第三季將佢由神寫到變返做人

上一季兩隻巨人既自白

反而我覺得阿爾敏我覺得佢唔係成長而係覺醒咗自己既本性
仲有寫佢地由唔敢殺人變到開始手刃曾經既朋友(特別讓讓子,好鍾意佢)
火影個種程度既成長咪啱佢地睇簡單易明
嗱就我個人而言,巨人由第一季去到第二季的確係有小小內容帶少少為黑而黑既黑暗作品,但王政篇開始呢套野真係完全唔同曬,好明顯係唔係普通黑暗作品可比既深度,所以我覺得起碼今季睇完再評啦
認同,動畫同漫畫頭三十幾話都係良好既熱血漫level。

不過上面條友問角色成長咋嘛,動畫同漫畫係呢啲方面寫得好足囉。
好鐘意睇佢地啲內心嘅掙扎
真係好人性
唔係話可以屌巨人,但係你拎埋d point仲衰過d人一味話巨人畫功差,真係好難撑得你落
Btw巴打 可唔可以解釋下點解艾爾敏講海時艾倫會lag機 第三季過左半年已經唔記得左細節
嘩 齋睇字都打冷震
想問點解兵長要多謝104期?

因為104期係佢嘅同伴?
點解巨人可以將啲角色描寫得咁細緻
Btw甲鐵城新出個pv畫啲人跳舞順到痴左線
好心wit喇,搵人去畫跳舞都唔搵黎畫打戲
Levi accidentally discovered Erwin’s true intentions

痴猛根,今日上映咁快已經有生熟肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞