[ 4月新番 ]進撃の巨人 Attack On Titan Season 3 Part.2 ( 2 )

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
真係慘,甲鐵城本身又係垃圾黎
係咪以為6年幾先出3季啲畫師淨係畫一套動畫
平時睇開火影定海賊王,以為動畫製作係老憑
清,我知佢劇情推進比起漫畫算快,
雖然我未睇過漫畫,但係都見唔少人話1集動畫等於幾話漫畫
個問題係現實製作時間拖呀
6年整50幾集,
d人係用腳畫呀定係真係咁缺經費?
之前仲要吹到咩第3季有廿幾集,點知中間又抖半年幾
仲要一出黎交d咁既垃圾功課
失撚望
咁係wit studio問題啦
由第二三季起都優先做甲鐵城先 變相咪少咗中高階畫師嚟畫巨人
真係慘,甲鐵城本身又係垃圾黎
係咪以為6年幾先出3季啲畫師淨係畫一套動畫
平時睇開火影定海賊王,以為動畫製作係老
咁究竟係劇情垃撚圾人物無變化,
定係人地出得慢你唔高興?
點解唔指教下我啫?我真心想學野架
阿妮外傳有動畫化,分開左前 後編
單行本24,25各送一集
上網搵
好簡單 艾撚由第一集開始就係好熱血,但又會淆底,關鍵時候會爆seed挺身而出既形象
由佢一開波老母比巨人食左,到中間比女巨人捉,到後黎比雷斯綁,到最近果集都仲係一模一樣

其他人更加唔駛講
三笠 好撚勁,好撚保護艾倫,少講野
阿爾敏 聰明行動力弱
兵長 實力勁 cool

想問下呢堆人同第一集比有咩成長?

對比之下
鋼鍊 愛德: 唔知死人體鍊成>想信鍊金術萬能,等價交換>見到合成獸知道鍊金術既陰暗面>放棄鍊金術黎換細佬
係會見到佢既爭扎同改變

就算係火影呢d王道漫
主角都會有成長,有轉變

只能講巨人既人物塑造真係好撚平面
劇情既推進只係靠一開始整個好大既迷,之後慢慢補完同擴展世界觀黎推進。
原來你已經用時光機睇晒成套巨人,知道左個結局

唔好劇透呀
呢個時間既作者漫畫出到117咋
頂你攞套結咗局嘅黎講
漫畫你都未睇啦咁多嗲
我睇撚左50幾集個艾撚比人綁左幾次都仲係on99咁唔講得?

唔好意思踩撚到你套巨人條尾,我敢立flag呢套野50幾集都拖咁7耐,新2集d打鬥又錯又多廢up,爛撚硬尾都得啦
你地咪即管對比下套野13年果陣同而家個熱度差幾遠唔比人腰斬都偷笑
好心你啦 鋼鍊就結咗局播完喇
巨人就仲做緊
你自己漫畫都未睇就上黎係度鳩叫
真係唔知你踩到我條尾定我踩到你條尾喇

先唔講王政篇令巨人成個層次加深咗
女神由一個只識討好人嘅女仔做返自己
阿明由一個膽小鬼都慢慢出謀獻計
叫人物性格無變過?
仲有之前三毛嗰堆勁人俾巨人食嗰時嘅心理變化,由好威風到係咁求饒,刻畫得幾咁細膩
咁多集你睇緊乜架 呢啲鋼鍊做到咩?
仲有
其實你講既50幾集,喺作品入面個時間線只係過左兩三個月,想人點樣成長法
不如睇過漫畫再黎駁?
算啦,有啲人係冇乜耐性,由得佢踩啦,你點氹佢佢都係話啲角色冇成長,エレン就算到死嗰日都係熱血白痴
艾倫都叫冇成長 第三季上半季尾已經明顯識諗左
唔關事既,要條友個腦成長一下先有機會讀得明
如果巨人角色叫冇成長
我唔知邊套叫有反而走去吹奏火影
幾時先出118
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞