[ 4月新番 ]進撃の巨人 Attack On Titan Season 3 Part.2 ( 2 )

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
呢個月 個個都丁到虛脫
團長次次啲speech都睇到起哂雞皮
今集仲要睇到眼濕濕
講起youtube d reaction
第一季好多鬼妹睇到流馬尿

呢一集有冇
一啲啲
好多都係睇到speechless
等睇
期望落差細左姐
第一季大家都未知呢套野會死好多人
依家大家都慣左
同埋團長今集中段已經立曬flag

btw 今集分鏡黎講真係冇漫畫咁好
不過動畫咁present其實都幾正
由兵長叫團長去死->成班人騎馬衝刺->畫面交錯團長speech/猿巨投石->"my soldiers rage! my soldiers scream! my soldiers fight!",再突然一下被清場,再下秒睇埋原來團長都中彈
個種反差正撚到 依家係咁loop呢段
我都覺呢個位唔合理
好撚正
跟著團長一齊死
無啦啦比條片劇透左
睇完我下下下下左幾聲
呃下自己嗰個角色唔係嗰個角色囉
可能係佢D親戚
以前睇漫畫
睇到佢畫返所有戰死士兵注視住兵長同團長真係好撚sad
個段speech更加係睇幾多次喊幾多次

最正既係創哥借團長講咗一樣一啲都唔老土既道理
你為一件事而犧牲,其實係沒任何意義
你既意義係由仲在世既人賦予

真係有啲茅塞頓開既感覺
咩片
上面有條巨人比例片
由佢眼神一變個陣佢已經呃緊自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞