沈陣營第二百二十一期 - 師父淡倉聯盟: 屎波架撐多ENDGAME

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
侵侵今次搞埋香港, 港女應該真係破前底
跟D基金經理買貨咪出事
現金為王唔係呃你
TRUMP一定打過電話比師父, 買哂PUT
cash is king !
我諗侵做完呢四年, 真係肥到碌鳩都縮埋入小腹
隨時可以挑戰光頭佬同豬伯
今晚會唔會又整句
PRESIDENT XI IS MY FRIEND
跌返千零點震走樓寶d短炒撚就啱
" 一早話左基本面一定係熊巿, 打手令我低調, 但我唔撚會轉呔 "
好痛呀師父
沽哂佢黎補倉
呢棍真係 成條入晒 極刺激
我都要補倉
港女定左格
https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20190506/59568291

美國總統特朗普欲加快加徵關稅的消息,令港股大跌。豐盛金融資產管理董事黃國英表示,市況下跌並非因為特朗普的消息是否厲害,而是應看市況的背景,因為恒指今年至今升逾5,000點,「個個都off guard(不防備),唔介意走咗先,波幅低、多牛證,全部嘢unwind(解放)就一鑊過 」,但指要跌兩日才知真正影響有多大,「而家你想買股票等一日都唔遲,寧願買貴少少,都唔咁快接住」,故目前的承接力會較弱。

投資者部署方面,黃國英指「要好鎮定買貨,我絕對唔會住;要好恐慌掉晒啲嘢,我又覺得唔洗」,又指現況屬正常現象,因為港股已升了5,000點,並指若多看兩天,市況仍是大沽壓便會較害怕。雖然他直言「可能到時再跌多啲」,但純粹從新聞看則不必太恐慌。

他又指無法估計恒指水平,倒不如看升的位置。因為目前是在解放整年下來的獲利貨,一般會慢升急調整,若沒有太特別的事情發生,預計2至3日會結束調整,屆時再看底在那裡,現時可當28,200點為最大的支持位,但強調「對好多人嚟講呢啲死得」。
爺閪午休
好似冇左brake
大師實係叫人食糊一次過cover 番之前果啲
全世界牛軍ALL IN緊
爺閪加油, 我好想睇一次指數跌停板
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞