沈陣營第二百二十一期 - 師父淡倉聯盟: 屎波架撐多ENDGAME

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我有感覺師父今次吹雞加淡倉呢鑊就瀨嘢
師父開心,徒兒放心
阿寶當日棄樓寶呢條船似乎嘥咗,佢入個價5.2,連收幾次息+賺價,都接近20%贏咗,年零時間
我冇軍醫1/3 佢郁吓買幾萬貨冇得追
V巴其實你要買都有能力啦
你唔放咁多錢去股市姐
435 等埋星期五先再入
都80萬,連美股有60萬貨,遲啲喺致富倉加多30萬落去等機會再入4叔系列,四叔掂我就掂
樓王掂我地都掂
5萬股435 一年收幾多息
暫時應該有14000蚊左右,市值30萬唔夠,絕對好過放銀行。

如果keep住5-9%增長,我預佢十年/十零年冇本生利

由買入到目前仍然賺息+賺價,到今年7月持有2年,算係幾好
而家我個portfolio四叔系列都佔咗超過五成
其實穩定股息當現金流真係幾好
數量多就好可觀,派息增加收入多咗,到有50萬股嘅話,一年隨時唔係十四萬息,可能係18萬息,可以去學的士佬
股息駛唔曬又再入貨
我其實咁耐致富提過1次款,嗰次係因為恆生戶口太耐冇郁驚凍結,轉咗萬零蚊出嚟去旅行,一般我留股息冧落去
首先要儲到樓寶有2萬股
先做到每年送一手
呢單野師父都講左咁耐啦 搵D近期做標題得唔得
捍衛香港 終局之戰
反對修訂逃犯條例

5月11日 星期六 早上8點半
立法會將會開會討論有關修訂 暫未知會否表決
由於秘書處政變 原本由涂謹申主持會議改為石禮謙主持

事態危急
一定要阻止立法
否則香港直送中國受審
到時中國話你犯咗中國法律 無需證據 無需理由
就可以光明正大係香港夾你返中國
坐黑獄 洗你腦

此修例禍害大於23條立法
23條>>>(需危害國家安全,香港審判,香港監禁)

修訂逃犯條例 >>>(莫需有,中國政府可任意控告香港人任何罪行,香港會配合執法將你拘捕,移交中國審判及監禁,無需證據 無需理由)
好耐冇上黎供奉師父
托師父鴻福 呢兩日執左半皮
可以開心去畢業旅行
師父好野\|/
再睇一次短期會有機會反彈,長期唔知,總之28300、28200一穿勢頭轉弱,我保留子彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞