沈陣營第二百二十一期 - 師父淡倉聯盟: 屎波架撐多ENDGAME

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
師父早晨 \l/
暫時跌3百零點又唔算好恐慌喎,冇嗰日1000點咁恐慌性掟貨,唔知係冇貨掟還是驚嚇效果邊際效用遞減?
跌少好多,美期反彈,人仔又升返少少
700今日出新手遊
好似今日出首季業績
師父唔知會唔會點評
吸血鬼今朝5千幾萬沽空

15號先出業績,今日有隻食雞game上市,作為騰訊大敵嘅師父實會踩場點評
吸血鬼 次次諗住放都驚買唔返
一動不如一靜算
以前買落預長期嘅唔使理,我成倉喺18年都冇理過,有股息返嚟,賣咗冇cash flow
1475先利害,逆市上升,不經不覺呢隻嘢由上市3.X已升到4.X,有3,40%升幅,我諗咗好多次究竟會唔會係另一隻維他奶?

利申: 等跌冇跌過冇入過貨
等穿1.6就搵位入10000股,此貨特利本人,記億中三次都贏,最多坐艇最後都贏
而且愈多沽空反而愈穩陣
早一輪沽空排行榜平保日日上三甲
結果日日升
大戶點會咁易俾人賺,唔夾高班淡友已經好偷笑
跌市出前一丁賣得,人人買幾箱擺屋企一日三餐,股價彈上去

以前兜踎最慘日子曾食足一個月,對佢特別有感情
踏入熊市無啖好食,唯有用丁麵渡日,仲好搵過大家樂
其實我哋一直有討論呢隻,三個幾時覺得佢貴咗少少,業績又唔太好,但今次業績改善咗,班日本佬搵到增長點,就係諗會唔會走寶?
喺富途set咗 1428@1.59 10000股,睇吓入唔入到?
新西蘭央行減息0.25厘 下調利率及通脹預測
05月08日(三) 10:01

新西蘭央行下調基準利率25點子,至1.5厘,與預期相同,前值為1.75厘。同時下調基準利率預測,預計今年9月的基準利率由此前預期的1.75厘削至1.59厘;2020年6月基準利率由預期的1.81厘下調至1.38厘;2020年9月基準利率由預期1.88厘削至1.36厘;2022年6月基準利率預測為1.93厘。

央行將截至2020年6月的1年期消費物價指數(CPI)預期由2%,下調至1.7%;料2021年CPI將達到2%。

央行表示,下調基準利率有助於形成更加均衡的利率前景。全球經濟增長放緩導致對新西蘭商品服務需求下降。

央行委員又同意,鑑於國內消費、預期經濟增長以及就業壓力,有必要進一步擴大刺激,認為仍有機會降息一次。
------
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞