【派錢4千】職津處請唔夠合約工 多人難抵「捽數」 劈炮

743 回覆
604 Like 7 Dislike
上晝坐晒係到食早餐玩電話
差唔多到十一二點就走去開始排隊叮飯
食完飯訓到兩三點
撚一陣手機渣個屎
四點諗今晚買咩餸/去邊到食
然後準時收工

好撚忙架
一起底發現原來又係CC台手兄

大佬呀 唔好咁痴線啦 讀多兩年書先啦
但唔係班高層咁on9,有啲位根本多餘唔使開 仲要考慮埋班服務使用者呢
ok我中文見識少sor
因為就係成日聽啲大陸佬係度9叫走流程
真係燥
完全唔係果樣野
要市民填表 再請人將啲野入返落電腦
正苦你不如叫人入電腦咪得囉仆街
成件事多尻餘
成班人跟本好似小學雞放暑假做功課咁 開學前個幾日先開始做功課
宣佈左派錢 但去到可以開始拎表 先同你講如果用電腦入呢 要整十個月再同你講 不了
但係18年講 19年先派, 中間有一年時間係到玩手指
邊個局長負責既?拉佢出黎去入一個月表
根本一開頭要人手填表已經係錯撚到離晒罩
要係電腦PRINT份野出黎 不論係市民自己印同政府印 都又晒錢又晒紙
跟住又人手交表 再人手打返入電腦
倒不如一開始就網上輸入資料
你搵舊錢去請幾個IT寫好d個網頁根本無問題
跟住係各區搵幾個大既社區中心 擺滿凳既
幫D老人家/唔識用電腦填表
同時又可以俾D老人家係入面坐下HEA下等
垃圾
死大陸仔
到最後話派哂但大把人冇收到任何消息就搞笑
一早全民派咪好
依家搞咁耐都派唔到
政府d撚樣唔死都無用 死全家
網上填form交身份證 銀行副本
起碼做少一半工序
驚死益市民,全民4千咪算。
唔怪得咁耐都未收到$4000
當年薯片外判晒俾銀行搞,易好多
再加18區社區中心照顧班無戶口既廢老

易幾多
薯片在笑
網上交表已經解決晒啲問題
而家請班人黎入返落電腦 真係好撚白痴
政府班垃圾廢柴就永遠少做少錯
不思進取
就係多得你呢班人
連講"流程"都捉人
咁鍾意係咪都捉人字點解唔去考教師
我諗以後上連登要打英文仲要啱晒Grammar先出得街
原來請唔夠人, 但我個朋友都見唔成, 佢 大學畢業
洗乜理呢班人
現實十成九無人理
上網刷存在感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞