【派錢4千】職津處請唔夠合約工 多人難抵「捽數」 劈炮

743 回覆
604 Like 7 Dislike
因為唔係人人有足4000蚊攞
所以話交申請表即係喺呢個Scheme開個a/c
msg係通知個a/c而家已經開咗
仲要慢慢批係咪有資格攞資助, 係全額定係要扣返
痴撚線政府

工作日計每日5000個

派到後年財政年度
應該好似串膠花咁斷份出糧
一早用電腦乜事都冇啦onlun79

古代廢老
為左諗一大堆野以為個PLAN好好可以杜絕好多人呃錢, 到頭來人力物力資源時間浪費好多. 可能有D老到未等到錢黎都瓜Q左.
班友D所謂PLAN究竟愉PLAN黎. 請左D咩人返黎.
呢段時間所有PLAN, 咩安排咩措施, 全部都用多左幾多倍資源.
2019年全人類也是智能手機既年代, 香港政府重搞D咁既野, 我地既下一代真係食得屎DLLM
剛剛樓上話身邊朋友陸續上樓大壓力

呢種叫倖存者偏差
FACEBOOK永遠係搵到錢的先貼裝修相,旅行相認屎認屁
你唔會住天台屋瘋狂貼相
拖足1年先開始申請, 然後再等至少2年先有錢到手
呢個政府都癡線
其實幾識玩
有人要求再派就話上單未做好

林鄭風格
唔洗你做,係佢地要幫你查,所以咪要等囉
你就算填冇交稅佢都要查係咪真架啦
咁有300萬人填左form咪要查足300萬人資料,諗起都覺得刺激
好撚慘 份工本身都唔高人工
仲要外判比人食左份糧 再加老強
On9
段份計5蚊份你睇下d人會唔會每日入得200份?
入黎啦傻鳩 入黎回應下啦屌你老母
你老母俾連登仔排隊屌緊阿
重死撐 不願面對?
4000蚊派足4年
真係識玩
依家2.5一份仲衰過呀婆執紙皮
鬼叫19政府叫人寄紙
正苦D廢老管你陳既創作力量同幻想會嚇你一跳
D廢老真係見過steve job就會好有創新能力
我有fd 準備下個月做呢份,好似會加人工
咁高人工班人無腦
巴打呢啲先係正確嘅討論解答
可以做幾隻iron man 出黎
其實係,如果佢可以比人用excel 做,啲文件可以帶走,之前打哂check 哂,再入個date base system 就可以快手好多,如果用啲19 系統入數據,用下hank 下 就
政府d機慢到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞