【派錢4千】職津處請唔夠合約工 多人難抵「捽數」 劈炮

743 回覆
604 Like 7 Dislike
我見請左d 殘廢人士
有d 個樣
嚇親我
整潔,精神已經夠
依家唔係請你返去做知客
一定係垃圾90後啦
自己唔識字,乜撚野都衝出黎話大陸,以為好有守衛本土使命
大佬你人手輸入
要入中英文名 地址 銀行名 戶口號碼
仲要入完對下岩唔岩
仲未計d人手字寫得樣衰呢
仲要send埋sms
10分鐘做一份都唔過份啦
屌你一係就一做整個網上填表 起碼少一半人手輸入先啦
而家外判半年呀柒頭,N你老母個閪咩
識唔識外判同N仔有咩分別呀天才
講真做得政府工肯定貪佢人工高workload小準時走架啦
唔通貪佢人工低Workload大老細閪咩
真係好想知陳茂波個腦裝咩先可以諗到咁大部電腦唔用 要用白紙同大量人手
屌咗咁耐
個政府都係唔會理9我地
香港都統一架
不過係統一派綜援三糧
777政府柒到冇人有,有冇有心人攞呢單野引爆愛國廢老/中 階層對港共對立?
肯定係90後00後架啦
唔通老屎忽會on99走去做呢啲位咩
其實大家真係唔好以為網上填表就唔洗人手輸入 咁睇少依個政府啦
佢地真係會print 返啲form 出嚟同啲手寫表放埋一齊處理㗎
part time 請DSE雞/大學生做
呢個月即刻做好
佢將咁大量額外工作交去處級而唔係局級,已經係資源錯配。

大家唔好以為政府內部開發比招標好
有用過政府系統都知,個人認證要先搞張電子證書,瀏覽器最新版本用唔到(chrome firefox edge)。以為用IE 應該得,點知早兩個月windows update 左,又係唔support 。最後你都係要去排隊搞。
剩係對名同Bank Acc、Data Entry、再對返入得啱唔啱, 已經係3個procedure嚟, 所以一日二百五十份就算入到都唔會對唔切, 以正苦部門嘅慣有procedure, 根本唔會達標, 剩係擺明要啲人ot
請DSE/大學生做 咪無左捽數原意囉
你地d個人資料比00後睇哂
佢print出嚟又喺sytem對同改, 都快過手入嘅, 但都一樣唔會做到一人一日二百五十份
我唔係好熟電腦
網上交表應該可以將d data輸出成一個類似excel既表咁?
咁樣再copy and paste一定快過人手輸入啦
社署:你咪搞我到呀
呢舊屎你都係判返比出面搞啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞