劇透慎入,鐵探劇情搶先討論

309 回覆
58 Like 26 Dislike
尚垶同bingo兩大煩膠 ,成段嘢都係因為madam殺左佢兄弟而報復。

上訴理據薄弱到咁 ?! 最多批准上訴啫,一黎就上訴得值?!
尚垶擅離職守而經係死罪,民事無可能告得入。

跛既都通處飛?! 攀石有石我都由你,嘜都無都借到力 ?!

執左佢啦tvb
其實我都覺得係佢自己擅離職守
阿頭真係叫咗佢哋留喺架車度
上訴果到 讕係公道咁 好夾硬
我覺得最後做到Madam唔係madam咁
起碼加多5集喇 個尾收得咁急
1 應該係紅姐落order封哂口, 唔比佢地講出黎
4 好似其實係冇黑警?係死左嗰隻雞同簡sir上床hack入左佢電腦先知咁多MB既資同部署, 仲有陸蔚喬係快活谷電話到裝spy apps
個尾急到最後一堆vo同字幕都唔個jm9
快活谷被人炸成咁仲要死咗老婆,真心慘,特別佢喺法庭出面話,係因為佢撳門鐘先會爆炸,個個都係因為佢先會死嗰下都幾悲

上庭嗰道好明顯係for袁木伸張正義,紅姐再多戲份仲點會係袁木主場,本身都唔夠時間,所以梗係袁木proportion多啲,淨係vo帶過紅姐下馬其實都幾hea下,不過冇辦法,太多慢鏡,詳略一啲都唔得宜
1 應該係紅姐落咗order,所以佢之後紀律聆訊完先要刑事調查
2 太多支線勉強收尾chur到呢,營長雷聲大雨點小 之前咁多人都拉唔到
3 洪仔定楊明?
4 黑警又係明明可以寫佢又唔寫,越南雞咁厲害連警方電腦都hack到但居然會被個雨夜屠夫一下ko
5 只要hardware冇壞,同埋冇新memorycover,應該recover到啲啱啱del嘅嘢?紅姐del完自然係要交返伍sir部電話出去,所以唔可以毀屍滅跡?
黑仔終於可以著返套制服 係pc38451
上訴先快
上面有ching講過,大威本身就係賊,佢唔死都要坐,有乜可能madam一個可以決定放唔放,而且嗰陣Matt sir暈咗喺隔離,情急之下madam一槍解決大威好似都冇咩問題,不過冇呢幕就piss唔到黑仔變節,冇之後嘅情節

所以咪夾硬來,明明order係唔好離開架車,仲要咁多貨喺道 最尾真係好撚chur

作為一個呢個sem讀完shear stress嗰啲嘅ME狗,真係好認真咁諗咗陣點解佢咁把炮
爛到傻
除咗第一集同TVB播有唔同之外,其他有冇
我skip住睇 答唔到你
法庭戲真係chur到傻,審嗰幾個人就結案陳詞快唔快咗啲 全套劇都係靠演技撐起,如果唔係咩都靠口述邊入到戲
營長一個人可以搞掂揚明同十幾個警察 最後連跛佬都打唔贏 最尾兩集可以交代多四五集
劇情反而加左去悶到爆袁偉豪條感情線 城寨木木獨獨冇表情既角色先岩佢
又加左好多無謂支線 雨夜屠夫加去比蔡思貝solo 唔係佢做得差 但屠夫個角色好冇用 鋪左咁耐既越南女人又秒速收皮 成個鋪排都眼高手低
madam 殺bingo絕對合法,bingo危險人物又挾持伍sir ,
伍sir既死係佢自己衝出黎死,唔係專登殺佢
曲線
牙木冇演技嘛 肯減下肥都幾好丫
hea撚到 其實啲位講多少少 做多5集唔怕死喇
依家搞到尾頭蛇尾 hea撚到
程sir夠唔夠thanos打?
5集講官司 應該會悶撚死
跛佬搵人幫佢內部調查呀
唔係自己人查自己人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞