劇透慎入,鐵探劇情搶先討論

309 回覆
58 Like 26 Dislike
做到咩位就睇Benz自己點撈(好似快活谷講過),但同局長應該有啲距離?因為佢做紅姐證人,又咁揚,斷估紅姐下馬對佢有一定影響?
個尾係chur架啦,如果唔係點會用旁白
又話有黑警
其實只係簡sir 比人掂過部電腦知道路線?
係啊 被隻雞hack咗攞到路線
唔知係咪脫水嘅關係 袁木講對白終於有啲match返佢就死個look
仲有佢減重減到記憶都差咗,嗰個呆滯同吃力嘅樣
無味神探陳思祺
Bingo搶咗伍sir支鎗 (韓)住佢喎
淨係呢點一個犯搶警槍紅姐辣低佢都已經得啦
我有睇過95年嗰套電影,我都知無味神探,但呢道就係佢地劇嘅bug
咁我寧願將後面強姦案果度d 時間
變做真係有黑警既情節好撚過
有啲格硬黎楊明係90後
洪仔殉職嗰陣係26歲tim
係啊我寧願權鬥多返啲,Connect返去三年前洪仔殉職係因為黑警又好咩都好,咁多雜不lun,搞到最尾收尾好chur

其實最想睇紅姐 黑仔 營長三個同場,點知冇
依加睇哂先知原來係真人真事改編
劉青雲演過,都幾感人
https://youtu.be/SN2t9vpYPX0
屌你老味營營之前搞咁多集都捉唔到, 比個跛佬5分鐘就收左皮
個尾收得好急
伍sir同黑仔最尾死係一姐手上
伍sir一直幫一姐 點知最後死左
最後都冇講邊個做一哥
我估係程Sir
最後5集做得最好2場戲, 一係快活谷被炸傷訓係醫院, 睇到都心酸, 一係最後一姐探營長監
最唔好係一姐打敗仗輕輕帶過, 而唔係拍番上庭對質, 一shot就影佢執野走, 反高潮, 想噓的感覺
真係好想吊啲慢鏡, 超級多, 導演眼高手低, 唔知幾時應慢幾時應快, 垃圾
唔係啊 阿招最後講程sir提出俾尚垶葬浩園 估唔到連新一哥都支持 即係唔係程sir做一哥
覺得收得太急
有d應該拉長嚟講又唔講 淨係用文字交代 例如madam 被查 又話咩提早退休
仲要捉營長 捉左咁多集都捉唔到 之前鋪到條路咁長 又話幫兄弟報復定點, 點知最後都冇乜交代,又唔交代點發現果三個越南女
呢d情節反而短到柯篤尿出嚟都做完

阿袁木同佢老婆d情情塔塔野, 仲有同蔡思貝係到講野果d劇情 就不斷有
仲要臨尾先follow 返蔡思貝單又強姦案
老實講 10集都唔夠你講啦
Bug位:
1.咁多警察在場無人見到係邊個開槍殺伍Sir,狙擊手瞄住都知啦嘛
2.營長同紅姐單嘢無啦啦完咗,交代倉卒到一個點,中間加入太多唔關事嘅嘢(拖到營長班人都死得7788,入戲玉先插入講番招單嘢)
3.墳墓顯示個年份有出入
4.黑警404 not found
5.段錄音唔知點recover
三隻字:爛晒尾。
睇完覺得幾好睇,最後真係好急但係後半個鐘d情節同畫面又救得返,後面浩園黑仔同袁木個幕流左馬尿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞