MONTARA 集中討論區

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
2房開放廚有唔少黑廁
好難入手
回佣方面,大家通常係叫AA寫發展商回佣之80%, 定係直接假設發展商回2.5%, 叫AA寫2%?
一定係% of 成交金額比較穩陣
少個位俾佢取巧
要事先叫佢印定同簽定?
係黑廁. 不過黑廁有咩問題? 我唔識指教一下
發展商會包埋浴室寶. 抽氣力仲勁過抽氣扇
純粹個人觀感問題,你接受到嘅話其實冇野
會德豐地產常務董事黃光耀表示,項目將於本周五截票,現時累售近9,000張票,成為今年新盤收票王,當中有逾100票屬大手客,大手客最多可以買4間。
有窗開感覺好似通爽啲
冇話唔得架
但佢大可以hea鳩你話冇得回
搏你唔會因為唔回佣而唔買
有無ching可以解答下其實agent係買樓前真係簽得番回佣紙?

今日入左飛,agent口頭應承回50%,但佢話要抽中,買果刻先寫到回佣紙,因為回佣紙上(佢短暫show我睇)係要寫買到嘅單位個地址同實際價錢。

我對「實際價錢」呢度有保留,有個ching可以解答下小弟。
師兄有冇成段嘢可以分享下
簡單講個AA唔可以話昆你
你睇返張佣紙 的的確確係要寫準確單位資料以及回佣實價
所以我多次話抽新樓唔同walk in
你到揀咗樓先可以出到一張完整嘅佣紙
但嗰時已經騎虎難下畀人食住

所以入票前可以做嘅只係以文字形式寫好晒所有嘢同簽名蓋印
假若對方真係反口都有字據可以拎去投訴
咁即係正式回佣紙上佢要寫足實價?
如果係咁,假設真係買到樓,啱啱你所講「文字形式寫好晒所有野」嘅呢份文件就只係用黎輔助,寫一張正式回佣紙?

如果我理解錯誤請更正,感激釣魚翁
文字形式你都可以叫佢寫落佣紙上
不過就唔係正式完整咁解

通常到你揀到樓佢會開過張
你未揀樓都未知個成交價係幾多,所以寫唔實個金額,所以事前只可以寫清楚回佣係點計,簽晒名
到揀完樓就用大家傾好個計算方法計好確實回幾多,之後寫落去張正式回佣紙到
好熱烈
超多人
咁大手客已經買曬啦 唔洗玩
之前5期都係一萬票 第1日賣500個單位,去到3xx已經賣晒500個單位
如果一心諗住買最平果堆真係無望
A組買唔到嗰啲
1房得5個單位揀得
5/8900=0.6%
我指A組准買嘅1房單位得5個
而且都係第4張價單較貴嘅
買曬d兩房都死啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞