MONTARA 集中討論區

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
今朝半個鐘完事,唔算想像中咁多人。
有冇aa回到8成5以上?
有個中X既AA話回到,但問多兩問又話發展商未公布,唔可以應承住,又話咩回佣係犯法,所以冇理佢,搵左另外一個收1%佣既,希望冇伏
85%以上真係太過火 同回100%有咩分別
有個中原話回到九成,不過睇佢張咭片係營業員,唔敢信佢
https://t.me/CharlieKK
歡迎查詢🙈
入票前乜都冇簽佢講幾多都冇用
係呀,所以搵左第二個入票前簽左回佣紙
如果個aa 真係回得1% 你真係可以換過個人
我上年買樓用世x 21 agent, 佢回左1.9%比我
但以我所知發展商回佣有3.5%
佢淨係陪我去入票 跟埋d 後續手尾外 就無做過咩
睇樓戈d 都係我自己去睇左先
後尾我覺得我開佢1.9% 都覺得太少
搵左中原入飛,回佣紙佢搵左一個話係佢老細既人黎簽, 有寫到牌照no.(卡片話係咩市場經理/營業經理)

得一個簽名,冇公司印,佢話佢地公司係咁,想問係咪正常?
我個個係佢收1%,其餘回贈,如果發展商回3%,我可以拎到2%,唔知算唔算多
我個張都冇公司印
我果個係寫發展商比地產的80%佣金
咁都要睇返發展商回幾多比agent
會德豐一般都有2.5-3.25
如果agent 只收1%,其實都ok
但要跟緊d 回佣紙戈到點寫
口講無憑啊
但其實發展商回幾多比地產有得考究咩?
都係任地產"up"架啦?
佢就是寫:「收取發展商回佣之1%,其餘回贈買家」
喺揀到樓之後你可以從唔同道嘗試核實嘅
不過佢真係反口你都係坐喺度任佢砌

所以我之前都講過
唯有做盡所有可以做嘅嘢去降低呢個風險
收取發展商回佣之1%
即係發展商回樓價3%佢收樓價0.03%?

條友一係就9up當級笈一係就弱智先會咁寫
想問下回佣紙正本應該係aa定自己keep?
我有公司印喎,仲有個董事簽名
我回八成的
會德豐地產常務董事黃光耀表示,項目將於本周五截票,現時累售近9,000張票,成為今年新盤收票王,當中有逾100票屬大手客,大手客最多可以買4間。

想買兩房既已經唔使抽
回99%
得二百幾伙 大手客時段都冇咗一半啦
大手客買既兩房一定係有儲物室個隻. 如果B組買兩房開放廚仲有好大機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞