MONTARA 集中討論區

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
正式嚟講未揀到樓係簽唔到一張完整嘅佣紙

但即使係咁
你都一需要佢將承諾寫低喺佣紙上再加上多個授權人員簽名蓋印
以保障自己

正如樓上所講
雖然無完整效力
但如果佢反口呢張就係唯一可以話佢違反操守釘佢牌嘅證據

簽名蓋印係重要
因為sell你嘅有可能係啲牌都未有嘅𡃁仔
佢根本唔會怕釘牌
後面嘅人又可以將責任卸晒畀佢
有經理簽名同公司蓋印先有真正意義

雖然做到咁都唔係100%代表你一定收到承諾咗嘅回佣
但做得幾多得幾多
呢個係互相欺騙嘅遊戲嚟
大家簽回佣紙, 通常點寫, 80%? 樓價2%?
點樣用詞準確D? 唔該巴絲們
寫到樓價幾多%既話 點都好過寫回幾成
發展商回幾多俾佢,你證明唔到
無錯!!
仲有一樣要注意係唔好表現得太想買到個單位,因為有AA 會等你揀左樓先話上司唔approve 回佣(實情係佢唔想回),到時就係一場博弈,睇下你在意層樓定佢在意佣金多d
其實最安全係咪搵d真係有回過佣比人既aa隱陣d?
一定係搵信得過嘅人合作係最好

所以我唔太主張求其喺街或者上網搵
最好係搵一個經常買賣物業嘅fd
叫佢彈個相熟AA嚟
一來你fd知佢過往信得過
二來個AA唔會為咗你呢一單半單嘢而去得失一個長期客
已入票!
唔方抽得中
同中居屋差唔多
同問
2號
咁快 下次有無話幾時
個個傾回佣唔係傾樓盤

不如叫做Montara回佣集中討論區
回佣係抽新樓其中一個好處黎架嘛
都一大舊錢架
再者, 唔係D 仆街AA 講完唔撚算數/出古惑
洗撚講到咁details咩
咁其實又應該有個抽新樓集中post
好多問題每個盤嘅post都重覆又重覆
有無AA 價單睇
未問agent, 抽完今轉先算
幾時先知個抽籤號碼?
aa會話你知 佢仲緊張過你
岩岩現場宣佈左加推 大家等睇新價單
會德豐地產常務董事黃光耀表示,旗下將軍澳日出康城MONTARA,今日(28日)全日參觀人數料逾1.2萬人,周末兩日預期可突破2萬人。收票登記反應理想,昨日(周六)首日收票全日錄2,300個登記,而截至現時已累積收到逾3,500票,超額認購20餘倍,料今日可突破4,000票。

他預期將創集團首個周末收票新高,相信可超越集團去年MALIBU約9,800票的紀錄。日內將加推新一批單位,加價幅度料溫和,會盡快開售。

集團主席梁志堅說,項目反應理想,會加推第二、三批單位,直到全部售罄為止,不會「收埋唔賣」。

3500票 cls
至少一萬票
你都on9, 有興趣買梗係要有回佣
會記之後仲有個9期,7期唔會慢慢賣啦
班仆街AA根本冇野幫到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞