BBA grad, 自學寫code移民日本有冇可能?

244 回覆
15 Like 250 Dislike
自學code係ok
唔需要讀大學
樓主令我唸起大學year 1 已經睇既依兩篇文, 講中晒依家D fg既心態:
http://lsforum.net/board/viewthread.php?tid=219909&page=1#pid5750361
http://lsforum.net/board/viewthread.php?tid=219909&page=5#pid6188618

唔知有冇巴絲都睇過
反而想知依家日本it缺人到咩情況
愛沙尼亞多機會係真,不過好多人因為係東歐小國(自己or家人反感)+文化差異唔敢唔肯試
一個香港撈的人點搵愛沙尼亞的工?
大嘅公司,it/programmer都外駐支那/台灣等地
巴打呢個reply 好有既視感
不過上手寫到咁屎都交到貨?
Schema 又錯,dao 又錯,應該未上過production?
你咪分享你既成功例子畀樓主知
我都係上it小狗個tecky先識git
識係講緊咩程度
N1?
唔好引我啦屌你
會實現到既人唔會蠢到開post問
Code 就人人都識寫,但背後嘅運作原理就好少人知,呢個就係有讀 CS 同冇讀 CS 嘅分別。

樓主試下解釋下面 2 段 code 有咩唔同。(除咗 syntax 外)
int a[10];

int *a;
a = (int *) malloc(sizeof(int) * 10);
玩c 咁爽,巴打做firmware野定係純粹拎讀書野分享?

巴打你個agent喺邊搵返嚟?
唔識
聽日返去遞信算了
咁都上到production, 上手點解過到UAT ,其實係咪真係有人試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞