BBA grad, 自學寫code移民日本有冇可能?

244 回覆
15 Like 250 Dislike
Engg1110 C既特色係可以透過pointers store 既address直接干預硬體 *&a係等價於a
寫得多, 即係見識, 未寫前已經有個big picture知點寫, 你先知點design點落variable ,邊D global variable 可重用
俾我就一定做BBA高層食女+撚I.T.狗啦
I.T.狗都不如

咩叫硬件科? 就算係設計ic都會用software或者打code 篇文講個啲signal同埋photonics個啲都已經數學多過coding 仲有大部分人都係專注係某兩三方面 唔會學晒
以我所認知

material都有 但係冇咁深入 通常會撈埋semiconductor physics 一齊教

em wave應該optics同communication都會有教

所以我覺得其實除咗ml係偏向軟件之外 其他都好硬件
你覺得日本生活又好易?
同香港一樣做奴隸炸
仲要走過去做IT
巴打想問下你自己python係咩網專講呢方面
利伸 自學緊python

公司有老屎忽死都唔肯用version control software
你提議佢用就諸多藉口
睇得出佢係想d code全部渣係自己手 冇人查到佢做過咩
咁就可以食住公司
就係冇,完全要靠自己睇住個api doc試
咁癲摸左幾耐先連到所有野
Malloc pointers係今個sem尾學 仲以為係同學
same
學日文周街yo日本妹最實際,哂時間學program
日本人工低過香港 你可以接受嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞