BBA grad, 自學寫code移民日本有冇可能?

244 回覆
15 Like 250 Dislike
呢個網站好出名架……點會喺連登賣廣告
多謝解答
year2 果陣學過d 野又浮番上腦
而家改咗用java 有garbage collector memory allocation d 野唔洗煩
cs 其中d 課程就係教data structure... 點會唔關cs事... 你果d bootcamp唔教data structure?
碌鳩識轉灣 做男優最實際
去讀個master囉,有張cert prove你嘅能力好過你對住僱主話你自己有咩能力
仲有上面嗰段code 個 variable 係assign喺stack 度,而下面嗰段個pointer 喺stack 但 malloc 係assign 喺heap.
原來上面有人答左
教啊

operating system
binary tree
linked list
stack queue
sorting
oop (typescript)

全部都教

我意思係佢個問題要識 C 先識睇 讀 data structure 都唔係間間都用 C 去講(雖然我覺得用 C 講係最正
https://learn.freecodecamp.org/
freecodecamp都唔錯,玩哂佢絕對可以入行
男人唔可以搵日本人結婚咩?
係香港點搵到日本IT工?
heap memory & stack memory (memory architecture) 同 heap & stack(data structure)係兩個唔同concept黎...
完全冇agent搵過我
dedug 開心?
當你搵到原因咪開心囉
但搵完同你講你由頭重新寫過
到時冇講過屌字當你贏
番名學野
有㗎
我見過啲公司個 codebase 都大約十年歷史,十年前唔興用 git (雖然都有 CVS 同 SVN),一直唔用就唔用到今日
啱啱出第一個月糧
利申:bba grad。東京返工
加油巴打
求分享
學校淨係學過intro python,之後自學cs50,返過programmer parttime。日文N2.5程度
路有兩條
識日文<-傳統日本公司收你慢慢train
programming好勁<-某一兩間公司(yahoo、mercari)會請啲勁人即食,唔使識日文都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞