楊逸朗公開同大灣駒反面

336 回覆
185 Like 12 Dislike
仇狗想做靈童?
佢個款都似屋企出糧啦唔係邊嚟24小時芒PO呀
今次總算叫搵到佢「資金來源」
都唔係今日嘅事啦
問題係仇仔成日強調自己係勞工子弟,我唔知原來公司老闆都係勞工,定佢兩老有親力親為自己鑽埋一份。

佢可以話自己唔洗靠屋企,但佢有咩事就一定有屋企幫囉,我地呢啲堅勞工子弟就要靠自己了
勞工子弟解佢老竇做地盤咁解囉
今鋪真係可以搵人report埋佢濫用公屋喇
我唔撚鍾意個綠帽病君 但公平d講 佢一開始屌韓國魚咋喎

跟住毓狗借呢件事咬佢炮打司令部

咁借問聲邊個開拖先?韓國魚原來邊左姓黃叫毓民?
Joe yeung
估到你哋係會訴諸恩情論架啦。我冇要求您幫我係老奉,只係向前輩您提醒「施恩莫望報」嘅道理。

當然您冇明說要我報恩,但當時您嘅員工代您搵我做《本土最前線》嘅講法畀我感覺係一種還恩的壓力。當時佢嘅口吻係咁講:「黃生打算開一系列全新節目,本土最前線,指名要我搵你Joe Yeung做其中一日主持,嗱一星期一個鐘你冇得拒絕架啦」。

接落嚟就係耐唔耐有指示限制做節目嘅自由,當然表達呢啲訊息嘅係您員工,您大可話唔係您本人意思。
- 最早就係話不准講太多港獨嘅話題,因為怕社團條例牽連Myradio。
- 及後又話《本土最前線》係向本民前致敬,所以設計文宣都用本民前藍色。好啦咁我詢問可否請當年本民前影武者梁頌恆做嘉賓時,就話目前唔可以。
- 另一方面又話不准經常邀請學獨聯陳家駒,說不清楚他可不可信。
- 到昨晚去到Studio現場,先通知我暫停節目,以後我嘅環節都要錄影,不能直播、不能phone-in,以後請任何嘉賓、phone-out打俾邊個都必須先問准貴台。係完全冇解釋理由嘅,只係臨時通知我本人。
- 不明不白,我發post後前輩您就親自打俾我,質問我為何請堂主做嘉賓,且才由您親口講明往後「盧斯達、鍾翰林、何俊謙不能請」又講明「凡係關於仇思達嘅事」「上您台唔可以鬧國民黨」都不准喺您台提及,要講就打去仇嘅節目

即係我一定要做節目,但節目內容就諸多限制,我當然唔會喺您台批評前輩您亦唔會講反共相反嘅內容,但實在太多制肘。更何況,近日前輩仲要公開批評我所屬立場派別嘅表現,加之仇思達不斷抹煞我派嘅理念。

在於種種情形下,我的確主觀感覺係被迫還恩,而若果我回應您批評本土派、獨派的話,我亦知道您嘅支持者一定會話我反骨、不懂知恩圖報,訴諸恩情論。

所以我要講,我多謝毓民老師您當日在我受難時探望我、幫助我家人,亦多謝您請我做您貴台Myradio嘅節目主持,俾平台我發表睇法、俾我練習演講。但我必須表明,我當時並無主動請求您施恩幫助,您是出於善意主動伸手援助我的;我亦必須表明我只係做您貴台一個節目嘅主持,本來一廂情願以為可以在貴台享受言論自由,暢所欲言,但並唔代表我就係屬於毓民老師您嘅人。我係冇欠您冇欠Myradio任何事的,所有用恩情論去屈我反骨、屈我不知恩圖報,我只係想前輩您以及您嘅支持者明白作為有能力施予嘅前輩應該知道「施恩莫望報」嘅道理,當然毓民老師您絕對可以話自己從冇此想法,我主觀感覺冤枉咗前輩您,我在此鄭重道歉,但您身邊嘅人同支持者卻係不斷以此思維去束縛我。
依條佔中輔警鬼到,當年都唔知係咪扮撐佔中,叫人撤離,又同黑警握手,之後立法會爆炸案又關佢事,依家又話自已港獨?個底花撚到咁點叫人相信
你班友都幾撚搞笑
屋企人有錢就一定要食屋企條水?
你咁講佢屋企同中共有咁多生意來往既話
咁唔係應該叫佢封咪唔好講仲好咩?
我夠有朋友屋企做生意啦,朋友自己咪又係做地鐵d散仔
查冊只係證明到仇思達屋企係做生意,仲證明到d咩?
同人反面一兩次都算,靈童都去七代目,仲覺得碌撚係好人都幾on9
利益申報明唔明啊?你俾人踢爆喎而家係,佢完完全全冇利益衝突?
啱之前先屌泛民人針對泛本土人職業,而家講d咁嘢。
無話唔得,比人咬到咁想還拖係正常,不過實在係泥漿摔角,尤其係同仇思達依種人,屌人唔洗理據,只要標籤你做乜乜物物班益友就瘋狂附和

例如堂主話仇思達同當年泛民講嘅嘢一鳩樣中回力鏢,佢spin去話堂主屈佢係泛民班益友都照單全收 就知班癲狗唔用腦諗嘢,只要見到啲關鍵詞就會有反應
facebook/youtube開直播都要利益申報?
如果覺得佢離譜就要屌,唔會理佢係邊撚個,明唔明黃粉?
所以我個人唔太讚同盧斯達等人參與泥漿摔角
始終係網絡鬥爛佢地比較輸蝕
反鳩佢啦,清除個毒瘤啦
咁佢又話自己基層,曾俊華話自己中產,佢點叫人服啊?又話唔收錢,又叫人等時機,又起勢大大力屌7「獨派」,你話咩玩法?唔支持港獨冇問題,但佢係好撚用力打壓港獨ok?
你不如叫連登d益狗同黃粉回應咗課金同韓國瑜兩單野先啦,講其他弱point只會比班癲狗捉嚟批鬥
開個台都要利益申報?
又唔見盧斯達佢地利益申報下?
反正佢話佢唔本土,佢大大力屌7港獨冇問題,不過好多人都會好不滿佢行徑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞