楊逸朗公開同大灣駒反面

336 回覆
185 Like 12 Dislike
佢有見柒婆,咁關香港事未?
咁美國同中國互射飛彈,可否討論?
討論嚟都曬鳩氣
本土派又好獨派又好最應該做嘅係擴大接觸面,出書出文出聲去宣傳主張
但成堆所謂KOL日日剩係識facebook互屌
而啲市民根本都唔知亦都唔關心
你話呢樣野難做嘅,咁咪搞眾籌幫義士籌旗安家,再唔係學光明仔行山執垃圾保護自己家園囉
日日當facebook係主戰線,香港撚有救咩
屌你老母坐緊個啲義士見撚到呢個亂象應該心諗為咗呢埋人坐浪費青春真係曬鳩氣
仇思達今日又反口出 post 鬧堂主繼續泥漿摔角

寫文地批評韓國瑜入中聯辦,都要俾人清算,

如果咁都唔還拖,仲講咩言論自由
講就易
出書出文宣唔撚洗錢D錢天跌落黎咩
知唔知印一次要幾錢?出一本書要幾錢?人地實肯幫你印?
做呢樣野以前最有聲氣果個民族黨俾人取締
中共一樣可以照版咁搞其他組織
唔關香港事=唔可以評論?
如果評論無問題咁俾人屌又唔可以嘈?
民族黨最有聲氣
本身都有聽下MR同神駒屌泛民,但痴撚線寫文批韓即俾人清算,又俾人笑唔係台灣人成班蚵仔煎專家冇資格評論,玩完人格謀殺人地同你泥槳摔角又怕,咁講法所有政治野都唔使討論啦反正一定牽涉外國
美國、蘇聯都有好結果...
依啲例子唔係一兩次咁簡單吧⋯⋯
只係覺得佢地係思想上太過一相情願
談判層次有好多 國家利益層面上 我唔認為有問題咁解
如果中共叫港獨派談判,講分香港嘅地比返香港人獨立成國,好似新加坡咁,咁又去唔去談判?好奇問一下
毓民易上頭私怨大過天都唔係第一日既事,好心啦都退出政壇,就收下火聽下人講野囉。

咁既性格,其實學佢話自己,交友為苦,做佢朋友都好痛苦。。。
個好結果,係對中共而言,定係對蘇聯。美國而言?
「如果中國叫港獨派談判」,如果出現呢個情況,就證明港獨派威脅到中共,所以唔會談判。而且,談判出來的協議,中共會遵守嗎?如果唔遵守,談判來做咩?好奇問一下
問下姐但如果獨立左,都要簽停戰協定、經濟協定等等,都要談判...定都係唔信佢要反攻大陸?
我只係想講談判有時係會出現,唔好太過斷言姐... 唔係要攻擊你地是但一邊
談判固然有唔同層次,亦都有唔同立場手段。
同中聯邦談判,國民黨(韓國瑜)明顯就係想賣台(反對台獨),民主黨就錯判形勢(永續議席)。
本土派所謂反對談判,就係反對這種。
唔駛講咩d唔成熟,一廂情願,抽空當時講呢句話嘅時空語境場合。
一個係本土台admin、大灣駒安插響城大學生會既親信

Jacky Ao(佢成日講既老友Jacky)

另一個係見風駛舵街仔,芝士腸周樹風

曾經因為仇狗倒轉槍頭攻擊自己莊員

以前仇狗開火 呢兩條契弟一定落足力追殺

兩個到依家都仲未公開挺仇 反了反了
但佢地琴日係一齊談判呀
你定唔知邊位岩岩又話所有談判都係唔應該...
我無野問了 多謝解答
邊個佢地?
佢地(堂主 Joe) 話反對一切談判。
我打錯字 唔好意思
談判=互相買賣

咁民主黨去談判,係咪出賣香港主權;國民黨去談判,係咪出賣台灣主權呀?
美國同蘇聯用咩同中共談判?成果係咩?當時中共相對美國蘇聯強勢定弱勢?而家中共相對台灣香港係強勢定弱勢?到港獨可以同中共談判,係強勢定弱勢?

本土派反對談判,就係因為面對強勢嘅中國時,往往弱勢一方就受威逼利益,出賣主權。

我無野解答了
如果呢個邏輯成立, 唔單止政治, 所有唔關自己事既野都唔駛討論
其實合理呀,所有同中共談判,都係延續中共政權,給予中共時間空間利益,所以應該反對?
定係你支持中共?
其實合理呀,所有同中共談判,都係延續中共政權,給予中共時間空間利益,所以應該反對
定係你支持中共?
你會同土匪非法政權談判?好似泛民咁,本身想談判,而家所有籌碼都輸曬侵同中共談判,結果比中共時間去動用所有國家機器反cup台灣已經冇同中共談判既餘地,一係打仗,一係歸化投降。試問香港人同台灣人有咩資格談判,連呢細point都屌,又唔屌仇思達同黃教主呢d係黃粉既知識水平?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞