楊逸朗公開同大灣駒反面

336 回覆
185 Like 12 Dislike
佢而家咪製造到facebook唔講得真話,連登先有真話睇嘅局面囉
連登邏輯:全世界任何人開咪都要利益申報
袓宗十八代列哂出黎先得
單睇幅圖,盧斯達係陰濕既,不過佢係道出事實。而家黃教主係批鬥所有反韓國瑜既人,但韓國瑜的確走入中聯辦,黃教主支持韓國瑜卻反民主黨任何人只要講出黃教主係國民黨忠實支持者已經夠,無需塗脂抹粉
到依家仲未有人講到盧斯達嗰兩篇文有咩錯
你搞清楚事情次序先啦
私group對話因咩而起?韓國瑜
請神駒或「本土派」耶穌解下以下邏輯問題:
點解民主黨入中聯辦係賣港,韓國瑜入中聯辦就係交朋友?
點解唔係台灣選民就唔可以講韓國瑜?

作為一個踩場粉,等左一星期,都無一個reasonable既理性駁斥

點解堂主有理有節理性寫文駁斥,都要比本土耶穌嘲諷「健筆讀多啲書」?

嚴重理虧,立場偏頗,重要大聲夾惡話人反骨
「清風不識字 何故亂翻書」
當時都仲係理性主義同現實主義出發去分析嘅分別,

但爆發點就係仇思達口出「借韓反毓」一說開始。
佢絕對唔係鬼,
只係真心膠

利申:認識佢

好多事件係一環扣一環,要有前因後果先至有辛亥革命,沒有武昌起義和廣州起義就未必有袁世凱逼溥儀退位引致清朝滅亡
點解批評韓國瑜入中聯辦毓民和仇思達就要動員他果班益友和網軍瘋狂洗版甚至要人身攻擊兼人格謀殺

但問題係黃毓民真係盲撐韓國瑜,本來有d人畀面神鉤唔話佢,事實係仇思達本人一開始都係認為黃國瑜入中聯辦係投共,呢個係事實。

好似梁錦祥台長咁,佢自己一個講嘢從來有理有節,但一做毓民踩場,本來佢都對韓國瑜入中聯辦有意見,但經毓民一駁,便改為和應,甚至去到法國佬又係咁,然後台長就做返毓民個角色。
就算仇思達同黃教主割蓆,仇思達依然有大把黑歷史。有理由懷疑仇思達屌獨派同泛民大力過政府同建制派係同佢個家庭背景有關,佢先後支持葉劉同文匯報,但見泛民中人就癲咗咁屌,佢需要澄清。
仇思達為了攻擊盧斯達連捉字蝨都玩埋仲邊夠他玩呀 ( 仇思達係順邦鑽探工程 ( 香港 ) 有限公司的太子爺 )
所以咪同港獨group對話有關

神駒鐘意儲料,唔知佢係咪一早收到,如果睇左對話再睇篇文,原來作者係有心話你既,咁嬲都人之常情啊
點解批評韓國瑜入中聯辦毓民和仇思達就要動員他果班益友和網軍瘋狂洗版甚至要人身攻擊兼人格謀殺

我唔知,你返問佢囉 我發言只代表我自已
又講真,當初我見到呢兩句都呆左,似盲屌多過理據駁人
仇思達為了攻擊盧斯達連捉字蝨都玩埋仲邊夠他玩呀 ( 仇思達係順邦鑽探工程 ( 香港 ) 有限公司的太子爺 )

聽晒佢地個live
無興趣介入佢地私人恩怨
不過想講...joe仔定堂主講:邊個同中國談判就要屌 ...
我覺得依個想法好唔成熟 ... 咁貿易戰個時,美國都同中國坐低傾架wor...唔可以以偏概全到咁掛
佢成篇野講緊韓國瑜賣台奶共,仇狗就上綱上線捉字蝨,連普通既反駁都冇,一味spin做「罵韓反毓」,建議將黃教主師徒偉論放上台灣論壇,台灣人自有公論
韓國瑜係私下走入中聯辦密會,而且唔係由國台辦同在台乜鳩安排,並未得總統同意,話其實可以直接拉韓國瑜

邊次同中國談判係有好結果?
邊個同中國談判就要屌,十次有九次都中,無需為果一次而唔話唔成熟。
究竟有人明韓國瑜入中聯辦係唔關香港事未

中聯辦=中央人民政府駐香港特別行政區聯絡辦公室(中共香港分部)及 (中國駐香港大使館)

如果支持本土/獨立嘅人經常話唔應該再抱持大中華思想嘅話 唔該分返開中國、香港、台灣三個獨立個體先

一個台灣直轄市市長黎香港拜訪中聯辦 性質就好似特金會一樣 係兩個與香港無關嘅獨立國家代表係香港會面(從本土角度出發)

既然都係他國嘅事,你地做乜爲做呢樣野係到鬧呢?留返啖氣關心香港嘅事好過啦

利申:不支持韓國瑜,亦不認同韓國瑜應行入中聯辦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞