【勁過隕石撞地球】人類造成史上最嚴重生物大滅滅絕

201 回覆
235 Like 16 Dislike
中國仍是是瀕危動物的最大交易市場。
根本係地球上其他生物基因嘅合成体
佢果句下一句係:
背脊向天,皆可壯陽!
就係人類加速左暖化
已經唔係適唔適應到既問題,係冇時間比佢地適應
演化唔係一個短時間既過程
所以我呢世要盡情享受,想用就用,理得佢死
地球係唔需要人類就真
咁有無諗過人類嘅存在都係自然嘅一種
就好似生老病死咁
地球正處於病嘅階段
我哋又只係盡好做癌細胞嘅本份
中大有
地球本身都出現過幾次大滅絕。再出現都唔奇。
因為唔環保你呢一代已經可以生存唔到

唔關生物多樣性事, 氣候變化會影響降雨情況, 可以太多雨水災失收, 可以乾旱種唔到野。

事實上, 宜加全球人均的可耕土地面績係減少緊(有source 但係唔起手)

除左因爲人口增加,都有因為有d 土地變到耕唔到

農作物yield 下降影響豬牛羊雞, 仲有棉既衫(有冇人唔知棉係棉花)都會影響到。 到時可能糧食危機又返黎。

唔好話為下一代, 我地呢一代已經可以玩完
長毛象係俾人類殺晒,同氣候無關
其實D物種本身得返幾十隻
E家絕埋種既話真係可以影響到生態平衡咩

反而本身得幾十隻,突然增生到幾千幾萬隻就真係影響生態平衡LA
點樣可以達成人類絕種
我諗每種生物都有佢存在既意義
除左 甲甴依種咁垃圾既 野
咁係咪即係可以同班有錢人一齊攬炒,幾好呀
我已經唔係18,22的細路,我又唔係好驚呀
呢啲事實有冇source?
所以其實支持 thanos 個套 (雖然消失個個有可能係自己)
冇乜可能,最多打仗死一部分
傻啦 人地有錢最多米去自己個私人島繼續伊甸園 窮撚就幫有錢人埋單

利申9up 但係如果我係有錢人我會咁做
其實以目前既人類文明發展速度
地球仲可以捱幾耐
淨係智能手機同電子廢物排山倒海咁加已經想象唔到可以點消化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞