【勁過隕石撞地球】人類造成史上最嚴重生物大滅滅絕

201 回覆
235 Like 16 Dislike
》 環保團體搵錢至上

其實我好認同呢樣, 不嬲睇唔過眼咩咩和平,咩咩自然基金會, 做d 活動promote 環保但係又製造碳排放 喏喏派左個人去外地睇氣候變化唔知佢係唔係搭飛機去有冇offset 返碳排放。

所以近派越來越多自發組織promote 實質環保, 外國呢將幾日都有示威, 例如倫敦有Extinction Rebellion.

小弟都研究緊整返個page 話俾人聽日常點幫手+ scientific 咁講咩環保咩唔環保
一個中國都夠滅絕所有物種啦
根本環保狗唔願面對一樣嘢,個地球根本唔洗你地咁好心做啲咩,人類自食其果一早注定,如果要還原地球,只有人類滅絕先做得到!淨係宗教間嘅矛盾,已經制造左好多破壞,你淨係叫普通人環保根本係無意義
智人未正式發展科技 已經係稱職嘅癌細胞
一係攬炒 一係新發明
減廢真係無可能
btw你點知scientific 真係scientific(偽科學)?
同academic 一樣有source+ citations . 我諗Intergovernmental Panel on Climate Change(IPCC) / NASA 應該夠說服力?
其實大家知唔知人類其實唔應該响地球誕生,人類根本唔係咩俾祝福嘅存在,更加唔係咩進化而成
當然最緊要係市民大眾要明同接受既方式講。 科學家同其他專業人士係唔會質疑環保既必要性, 反而laymen 同大眾+ 商家係好難說服。 一黎佢地唔識科學同智識唔係特別高, 二黎大家都係覺得信d 自己想信既野多過接受殘酷既真相
其實科學普及真係好重要
尤其開發自省同懷疑嘅思維
我既祖先咁辛苦生存落黎將dna 留到俾我, 社會又俾左咁多資源俾我, 盡力做返d 野幫返其他人咁樣。

反正買唔到樓買唔到車, 咁講下環保幫手救下自己都未嘗係有意義件事
我純粹覺得 好嘢要分享 尤其有班人犧牲咁撚多先諗到出嚟
恐龍當年一定係用太多飲管
我成日覺得政治凌駕晒所有嘢😂
喏 量子物理學開始講緊世界究竟係d 咩

醫學開始整到人工器官既prototype

如果因為平時食太多牛用太多電搞到呢d 成就無q哂就真係on9 過做環保撚

Btw 要開工期待之後多d 討論同埋最好反環撚走出黎 等我練下思維都好
我地(全球) 既政治體制係唔鼓勵做d 有遠見又違反消費主義既野。 做幾年又換屆, 最有影響力既人又係d 玩弄消費主義既商家, 唔會有政治家有勇氣大力環保
你真係唔識架wo
一個城市人所造成既碳排放=至少十個非洲人
就算佢地人口多你十倍 都唔及你造成更多既環境破壞
你當甲由同蝨流架
咁一個肥婆係=幾多個城市人?
共產黨有鎗有炮算唔算弱肉強食
其實講唔食咁多野呀,消費少啲呀,人生過簡單啲呀咁,咪一樣係做唔到,唔好自欺欺人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞