【勁過隕石撞地球】人類造成史上最嚴重生物大滅滅絕

201 回覆
235 Like 16 Dislike
會影響到生態環境的平恆,因為每個物種都會有自已在環境中的作用,缺少了一種,就會牽連到其他的,最後就會影響到整個環境。
啲曱甴老鼠呢啲害蟲又唔會絕種
其實講真,物種滅絕關人撚事,人不為己天誅地滅,點會有人真心會「環境」著緊㗎?而家講環保啲人有邊個唔係on9或者有利益?
食少d肉就已經好撚幫到手,不過係連登講呢d都多9餘
人類
1. 用得電多 換得多手機米消費⋯

2. 香港? 好似超過9 成人類生存起香港以外

3. 你可以提出填海點大幅度影響物種存續, 或者講下填海影響大過人類濫捕。 填海唔係冇影響但係比起全球消費食用動物可以話九牛一毛。

4. 人口爆炸係真問題。 但係如果人均消耗減少快過人口增加, 數學上問題係可以得到改善。 試諗下無人食牛, 係唔會有養牛既商家生存到。 剩係唔食牛每年可以減低好大既環境破壞。 不過再講呢樣就離題。 其實地球係可以頂到好多人生存, 只係頂唔到咁多人用宜加既方式生存

歡迎繼續討論
殺!!!!!!!!!!!!
現代化都有好大關係
依個係全球共業
唔可以推哂係第三世界國家到
人類咪係其他動物嘅天敵
根本係哩度同班兒登仔講多都曬鳩氣
全部只係為自己方便
連自己身邊發生緊咩事都唔知
話人港豬 根本自己50步笑百步
下下講咩 一個中國14億人 破壞仲勁過唔知幾多個香港啦
屌你老尾 你咁講 全世每一個國家都可以懶鳩中美 自己唔做嘢啦

咁樣同你話 點夠啲保皇黨種票 自己咪撚去投票一鳩樣
近排睇netfilx果套我們的天與地都有同感
喏, 已發展國家好多產品都係起發展中國家製造。 用人地人工低支持自己平價消費(例如起發展中國家養牛整for mcdonald 牛肉漢堡)。 發展中國家有d 錢就生多幾件幫手生產+ 自己消費埋一份。 已發展國家再將舊時d 破壞環境既技術出口俾發展中國家俾佢地破壞環境(例如美國通用電氣出口煤熱電廠用既蒸氣渦輪)。講到尾生物絕種/ 其他環保問題都係源自消費同物質享樂
關人類咩事?
進化就係適者生存

下一代食地溝油生肉,你有病代表你已經被淘汰
尋日有 post 叫人食少啲牛肉,都畀連登仔屌到上天花板
好狹隘
無事嘅 年年講石油會用完年年都無事
智人真係好屈機
滅晒其他人種
幾萬年前開始 遷徙到邊滅到邊
根本就應該自我滅絕
有冇絕育毒氣可以周圍放
十個口叫環保,十個肥過隻豬
收皮啦環保撚
講得喏 冇利益真係唔會講環保。

小弟講環保係因為唔講將來地球可能係好難生存落去, 小弟又怕死, 呢個就係小弟既利益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞