【勁過隕石撞地球】人類造成史上最嚴重生物大滅滅絕

201 回覆
235 Like 16 Dislike
講真,生活係香港連自己都未搞得掂,真係咁多人有心有力去理個地球?sorry我真係狹隘+偏激,但我認為環保撚知係另一種虛偽

古代人話正心修身齊家治國平天下,問心啦,有幾多人真係有跟住做?定係自己都未搞掂就走去「關心世界」?

同埋,同華人(中國人)講「公德」,咪搞笑啦,華人得「私德」㗎咋嘛,自己屋門入門又靚又乾淨,門外就又污糟又亂
噉真係有班傻鳩係利他主義嘅
Got your point 不過我唔係好信 而家咁樣落去第時地球會點點點,太多環保團體係搵錢至上

同埋,同七百萬人講環保,不如同十四億人講啦,老實講,多我一個唔多少我一個唔少
其實某程度上我幾欣賞個d [環保撚環保撚] 叫個d 人。

真係講親呢d 就會走出黎勤力過網軍

係愛定責任?定係有病⋯

如果你地將份力貢獻世界可能已經搞掂好多問題
喺香港淨係喺荔枝角公園見過一次松鼠
exactly,我唔反對人環保,但係如果講到「你唔環保所以乜乜乜會滅絕」,就真係陳義過高
其實而家咁樣發展落去
好難返轉頭
唔洗打仗,一個禮拜無電都玩殘全世界
sorry,我做咩要貢獻世界先你話我低等生物又好自私撚又好,老實講我真係睇唔到環保撚有幾唔自私
Well,如果去到打仗,或者全世界災難性停電,更加令人覺得與我無關
結果係最top嗰班人好注重"make a better world"
利益係重要 但冇理念加持好難成就改變
當然人哋做咩你都可以誅心啦

tesla當年又係窮到仆街 用盡方法令全世界有免費能源
同埋,就算要講「意義」、「貢獻」,大把嘢可以做啦

正心
修身
齊家
治國
平天下

家都未齊
國都未治
點平天下
你應該咁諗, 如果地球每一個人都係你, 好似你咁, 地球會變成點。 如果會變好咁小弟對巴打真係起敬。 反之每個人都應該諗下點做好d( 應該都make sense) 姐你你arms crossed 唔做野都好過做其中一個兇手, 解決到問題最好,解決唔到起碼唔係幫兇先
In Thanos we trust
好同意「make a better world」嗰句
關人類咩事?
進化就係適者生存

下一代食地溝油生肉,你有病代表你已經被淘汰
關既。
人類行為證實係令物種滅絕既原因
最終目標其實都只係令人類生命繁殖盛存

不過人類都自毀緊
過多十年無好似中國或者美國咁強硬既統治者
基本上只可以小國形式生存

種族減絕同減少人口都係自然調整的力量

人有大腦思考,如果明知會有滅絕可能仍然繼續,即係未夠智慧啦

若果夠智慧又包容其他人殘害自己,即係縱容枯息,即慢性自殺
每一個人都自私。 只係環保撚自私得更徹底更智慧, 寧願全體利益長遠更高更大。
哦明你講咩,咁我唔會故意去破壞環境(正如我唔會故意破壞隔離鄰居鐵閘)嘅,但係你話我「開冷氣會乜乜乜」、「用飲管會乜乜乜」等等,sorry唔好影響我正常生活啦

btw與其地球環保,我寧願關心國家(政治)
咁我唔反對你咁講嘅,不過對我來講,呢個遠大利益太遠太大
仆街大陸人係主因中之主因!
好快環保狗話會有昆蟲個口被飲管塞死左,北極熊因為連登仔開冷氣所以熱死左
六千萬年前係恐龍收皮嗰次,但絕對唔係史上最廣泛生物滅絕
二疊紀-三疊紀先係
不話而家的確可以命名為第六次全新世大滅絕,係由人類活動造成
每個地方都有呢d人
只係大陸人口多而已
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞