【Bilibli後台程序碼泄漏】Bilibili炒IT狗,結果IT狗將B站code opensource

310 回覆
1011 Like 6 Dislike
唔係就咁search到
係去D特別既網站search
死弱智閪屌你老母
其實都唔係嘅.... 我見到香港 Tech 好兩極, 有真材實料嗰啲一早已經被跨國公司立晒, 人工都唔使優.
有好多真係技術上慢慢緊入唔到啲大公司就要出去俾人搵笨.

講真今時今日 Tech 真係複雜過10幾廿年前好多.... Abstraction after Abstraction after Abstraction....
試過臨走Del曬自己做過既嘢然後佢問我做乜嘢

「呢啲係你來緊請果個人既崗位責任來㗎嘛,咁我都走囉唔通仲留啲唔屬於下一手既嘢比佢跟係到呀?」

結果過左檔
聽聞佢個Program搞到一鑊泡
有次仲特登Call我問返我有無興趣返去做

結果我唔撚採佢
dark web 大把
其實合約有寫係工作時寫既所有CODE同DOCUMENT都係公司資產
如果公司識查record而又有心玩大佢你自己唔食官司都一身蟻

利申做薯仔, 以事論事
haha 支那人做野
唔驚reference letter?
抵死,輕視IT狗嘅代價

Risk Contents個list果度好正
咁少, 最少 六4 都係list 到喎
屌 比人炒仲諗呢諗路 抵香港it比人炒
用下腦 anonymous 咁撚難?
支持炒撚炒香港呢d垃圾無撚用it
如果你有將自己將成一個專業人仕看待你就唔會用咁既角度諗野
你唔尊重自己, 唔尊重自己份工, 唔尊重自己職業, 唔將佢當成一個專業黎看待, 就唔好期望人地會當你係professional.
有冇UNDERPAID?
無 --> 份糧包左
有 --> 唔走等乜?
就咁search go-common 就有一大堆
有無人有興趣拎套backend整個鹹片網出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞